Jaguar dominerer på hjemmebane: 1-2 i VM til feltets to Jaguar-teams

De to Jaguar Formel E teams, Envision Racing og Jaguar TCS Racing tog sejren såvel som 2. pladsen i årets Formel E Verdensmesterskab. Det gjorde de overbevisende ved at Mitch Evans vandt det første af de to løb, som indgik i finalerunden i ExCel komplekset i London, mens Nick Cassidy sejrede på 2. dagen.

Forinden sæsonens sidste løb stod de to teams fuldstændig lige, men Envision fik forhånd, da Nick Cassidy i finaleløbet skulle dyste mod Mitch Evans. Cassidy opnåede pole-position med en omgangstid, der blot var 1/100 sekund hurtigere end Evans. Med poleposition følger også 3 VM-points, men mere afgørende var det faktum, at finaleløbet druknede i regn.

Der blev gjort flere forsøg på at starte søndagens løb, men først halvanden time efter det planlagte starttidspunkt var banens tilstand af en sådan karakter, at det var forsvarligt at sende feltet afsted. Det skete med start efter safetycar, og Cassidy kunne uden problemer fastholde sin førsteplads ind i første sving. Imidlertid var sigtbarheden såvel som vejgrebet så ringe, at et eventuelt overhalingsforsøg ville kunne have medført, at de to Jaguar racere havde kørt hinanden af banen.

Fornuften sikrede VM-triumfen

Det var naturligvis formålsløst, og i stedet kørte de to semi-team-kolleger et fornuftigt løb fra start til mål, uden på noget tidspunkt at lade resten af feltet komme tæt på. Dermed sluttede de to Jaguar teams og deres to VM-kandidater næsten ens, efter at have udvist bemærkelsesværdig jævnbyrdighed igennem sæsonen. Godt bakket op af team-kollegerne Sebastien Buemi hos Envision og Sam Bird hos Jaguar TCS opnåede Envision 304 points og Jaguar TCS blot 12 points mindre. Den nærmeste konkurrent var det amerikanske Andretti-Porsche team, der sluttede på 3. pladsen 40 points efter Jaguar TCS, mens Porsches fabriks-team var yderligere 10 points efter på 4. pladsen.

Til gengæld kunne Andretti Porsche teamet glæde sig over, at deres ene kører, Jake Dennis, på førstedagen i London kunne kalde sig verdensmester. Resultatet var godt hjulpet af, at en misforståelse mellem Buemi og Cassidy medførte en mindre kollision, der uheldigvis eliminerede Cassidys løb. I front gjorde Mitch Evans det bedste han kunne, efter først at have scoret pole-position med tilhørende VM-points med Cassidy på 2. pladsen.
 
Evans vandt nemlig weekendens første løb, til trods for at det blev sat på pause med rødt flag to gange undervejs på grund af andres uheld. Sejren var Evans’ fjerde løbssejr i år, men Dennis blev efter Cassidys uheld nr. 2 og havde dermed nok points til at han ikke kunne fravristes VM-titlen i finaleløbet.
 
I den samlede stilling i kørernes VM blev Nick Cassidy nr. 2, og blot to points efter fulgte Evans på tredjepladsen. Det var symptomatisk, at i sæsonens sidste 11 løb gik 8 af sejrene til Jaguar-racere – Evans og Cassidy tog hver fire. Til sammenligning vandt Dennis blot to løb, og hans team sluttede som nævnt på 3. pladsen i VM for teams.
 
Sebastien Buemi såvel som Sam Bird bidrog hver især med gode placeringer i London. Bird blev nr. 4 hhv. nr. 7, mens Buemi sluttede som hhv. nr. 3 og 6. I VM for kørere blev de to nr. 6 og 8.