REJS LÆNGERE

Oplev hvordan avancerede termiske styringssystemer i I-PACE hjælper med til at forlænge rækkevidden yderligere.

Temperaturstyring er vigtigt i alle biler, men det er særligt vigtig for elbiler såsom I‑PACE og Formel E-racerbilen I‑TYPE.Under racerløb medfører effektiv termisk styring, at førerne kan køre hurtigere og længere på racerbanen. For biler til landevejen såsom I‑PACE kan bilisterne opnå op til 50 kilometers længere rækkevidde mellem opladningerne.

I I‑PACE skal temperaturen styres for tre forskellige dele: batteriet, motorerne og førerkabinen. Bilens avancerede termiske styringssystem opvarmer og afkøler disse individuelt og indvinder energi fra den ene del til den anden. Hvis der eksempelvis genereres varme i elmotorerne, anvendes denne enten til at opvarme kabinen, batteriet eller begge dele. Når der overføres varmeenergi på denne måde, medfører det, at batteriet ikke anvendes så meget til opvarmning, hvilket igen er ensbetydende med, at batterikraften i højere grad kan anvendes til at øge rækkevidden.

yt:s45lTQQc1-o
Jaguar I‑PACE | Termostyring

“Det er et meget avanceret system, hvor vi kan lede den varme, som disse tre forskellige kilder genererer, rundt.”
Dr. Wolfgang Ziebart, Jaguar Land Rover Technical Design Director

Ud over at indvinde energi, som bilen selv producerer, er I‑PACE udstyret med en varmepumpe, som suger luft udefra ind i bilen og anvender denne til at opvarme kabinen. Energien fra luften udefra øges til en højere temperatur ved hjælp af meget lidt energi i sig selv. Dette gælder, selv når temperaturen udenfor er relativt lav. I stedet for at anvende et konventionelt elektrisk varmeapparat ledes den opvarmede luft ind i førerkabinen. Det medfører, at der kræves mindre batterikraft til opvarmning af kabinen.

Varmepumpens virkning er betragtelig. Når temperaturen udenfor ligger mellem 10 °C og 15 °C kan anvendelse af varmepumpen i stedet for den kraft, der kun kommer fra batteriet, udvide rækkevidden for I‑PACE med op til 50 kilometer.

FLERE HISTORIER
I‑PACE
Opslået: 12-01-2018

Et slående glimt af vores første batteridrevne elbil. En bil med firehjulstræk, 400 hk, 5 sæder og en rækkevidde på op til 415km.
UDFORSK I‑PACE
JAGUAR RACING
Opslået: 12-01-2018

Vores deltagelse i FIA Formel E-verdensmesterskabet giver os et ægte, hurtigt testanlæg til forbedring af teknologierne i elbilen.
UDFORSK JAGUAR RACING
I‑PACE: <br> FRA RACERBANE TIL LANDEVEJ
Opslået: 12-01-2018

Vi udforsker rejsen fra racerbilen I-TYPE, der deltager i Formel E-mesterskabet, til I‑PACE. Oplev Jaguars første fuldt elektriske bil til landevejen.
UDFORSK FRA RACERBANE TIL LANDEVEJ