FORMEL E FINALE, BERLIN E-PRIX
JAGUAR SLUTTER PÅ 2. PLADSEN

Jaguars Formel E team scorede en fornem 2.plads i årets Formel E VM – det første officielle verdensmesterskab i verdens mest innovative motorsportskategori. Det var et kvantespring i forhold til 2020, hvor det britiske team sluttede på 7. pladsen. Samtidig blev Mitch Evans og Sam Bird henholdsvis nr. 4 og 6 i kørernes VM. For Evans var det tre placeringer bedre end i 2020 og Bird, som kørte sin første sæson hos Jaguar, sluttede tre placeringer bedre end i 2020, hvor han kørte for Audi’s kundeteam, Envision Virgin.


Formel E verdensmesterskabet bestod i år af i alt 15 løb – det var fire flere end det Corona-ramte 2020 og flere løb end nogensinde tidligere i en enkelt sæson. Årets mesterskab var et af de mest tætte i de 7 år, der er blevet kørt Formel E. De to afsluttende løb fandt som i fjor begge sted i den historiske Berlin Tempelhof Lufthavn, og inden finaleløbet var der ikke færre en 14 kørere, der matematisk havde mulighed for at vinde VM. Jaguar-teamet førte an i team-mesterskabet og med en flot 3. plads i det første af de to løb i Berlin var Mitch Evans avanceret til 4. pladsen i kørernes mesterskab, blot 5 points efter den VM-førende Mercedes-kører, Nyck de Vries.

ØNSKE POSITION

På finaledagen var Evans den eneste kører i feltet på 24, der kvalificerede sig til Super-pole, til trods for, at han satte sin tid på en støvet bane i den første af kvalifikationsgrupperne. Siden opnåede han 3. bedste startposition. Men vigtigst var det, at han var den eneste kører i startopstillingens top-8, der ville kunne blive verdensmester. Den næstbedst placerede kører med VM-chancer var BMW’s Jake Dennis, der startede 9’er. Den VM-førende Nyck de Vries havde kun kvalificeret sig til 13. startposition. Evans var dermed i en ønske-position med henblik på at vinde VM.

Da det grønne lys tændte og sæsonens sidste løb blev sat i gang, betød en lille fejl i bilens startsystem, at den blev holdende på startstregen. Og enhver mulighed for at få gang i raceren forsvandt et sekund senere, da Edouardo Mortara i en ”kunde-Mercedes” fra 11. startposition påkørte Evans Jaguar bagfra. Mortara var en af de kørere, der også chancen for at vinde VM.


For Evans var løbet slut inden det overhovedet var kommet i gang og dermed bristede håbet om VM-titlen i år. Blot en omgang senere mistede Jake Dennis på grund af en teknisk fejl i BMW-raceren også sin VM-mulighed, og da blev Nyck de Vries og også Mercedes årets verdensmestre med blot 8. pladsen i løbet.


Sam Bird havde ingen super-weekend, han havde tekniske udfordringer lørdag, men blev nr. 7 søndag, hvilket var med til at sikre Jaguar 2. pladsen i team-mesterskabet.


Trods skuffelsen på finaledagen blev 2021 Jaguars hidtil bedste sæson overhovedet i Formel E.


”7 podieplaceringer, to sejre og en pole-position og så tæt på VM-titlerne er et fremragende resultat”, fastslog Jaguars motorsportsdirektør, James Barcley efter finaleløbet i Berlin. ”Vi kommer tilbage igen næste år for at kæmpe om VM-titlen og bringe os op på podiets øverste trin.”

2021 FORMEL E VM RACE ER AFSLUTTET FOR DENNE GANG FORMEL E ER TILBAGE I 2022