Sam Bird kom, så og sejrede – og Jaguar fører nu Formel E VM

Jaguars nye mand på Formel E holdet, britiske Sam Bird, levede helt op til forventningerne, da han i blot årets andet Formel E løb kørte sin Jaguar I-Type 5 Formel E racer først over målstregen – og ved samme lejlighed bragte Jaguar-teamet i føring af det første officielle verdensmesterskab i Formel E historien.

Bird selv ville formentlig også have ført kampen om kørernes VM, for han lå til en topplacering i mesterskabets første løb, der var blevet kørt dagen forinden. Men blev påkørt af en anden kører, hvilket effektivt satte punktum for englænderens debut i sit hjemlands team.

I stedet måtte team-kollegaen Mitch Evans, der står for Jaguars tidligere sejre i de tidligere år, sikre teamet et topresultat, hvilket han gjorde med god overbevisning: Han blev nr. 3 i årets første løb.

Officielt Verdensmesterskab

Formel E-serien er nu inde i mesterskabets syvende sæson. I fjor overvandt man Corona-udfordringen og fik gennemført en sæson, godt nok anderledes, men helt på pandemiens præmisser. Derved opnåede Formel E som lovet officiel VM-status, noget som besluttes af det internationale bilforbund, FIA.

Siden skulle 2021 Formel VM da være startet i Santiago januar måned i år, men løbene blev udsat til juni måned pga. rejserestriktioner. I stedet lagde man an til de to planlagte løb i Saudi Arabiens hovedstad, Riyadh, og der blev løbene afviklet om aftenen d. 26. hhv. 27. februar. Det var også første gang i Formel E historien, at der blev kørt løb i mørke – om end banen i Ad Diriyah var badet i LED lys og lyset på mange måder var bedre end dagslys.

Birds debutløb endte som nævnt med en kollision. På samme måde endte Mitch Evans Race 2 også med en kollision, da han også blev påkørt af i øvrigt den selvsamme kører, som aftenen forinden havde sat Bird ud af spillet.

Men oven i sejren, 3. pladsen og VM-føringen var Jaguar teamets måske vigtigste resultat, at man havde dokumenteret overfor teamet selv og ikke mindst omverdenen, at såvel team som biler er meget hurtige i år. I kørernes VM er Sam Bird på 2. pladsen og Mitch Evans nr. 5. Alt imens Jaguars nærmeste konkurrent i VM for teams er Mercedes.

Næste løb i Formel E VM finder efter planen sted 10. april i Rom – samme sted hvor Mitch Evans for to år siden scorede Jaguars første Formel E sejr.

2021 FORMEL E VM RACE 7, RIYADH, 26. FEBRUAR

Du kan se stillingen og følge alle resultater her.