Jaguar tager revanche – Evans på podiet

Efter den noget kaotiske løbsweekend i Valencia to uger tidligere, som Jaguar forlod uden et eneste VM-point, fik revanche i det mondæne Monaco, hvor 7. afdeling af Formel E VM fandt sted 8. maj. Begge Jaguar kørerne sluttede i pointene, og Mitch Evans var endda på podiet efter også at have ført en tredjedel af løbet.

Monaco E-Prix blev for første gang nogensinde kørt på samme banestrækning, som to uger senere skal lægge asfalt til Formel 1 Grand Prix’et. Den var perfekt egnet til Formel E og hvor overhaling er svært i en Formel 1 racerbil, er det intet problem i Formel E. Løbet var ualmindeligt spændende og meget tæt hele vejen igennem.

For Jaguars vedkommende ikke mindst på den sidste omgang, hvor Mitch Evans lå i spidsen. For ikke at risikere, at løbe tør for energi på de sidste meter, slækkede han dog lidt på tempoet, så den regerende mester, Antonio Félix da Costa og den nu VM-førende Robin Frijns kunne komme forbi. Det var en sikker satsning, som endda gav 3. pladsen i E-Prix’er og rykkede Evans op på 3. pladsen i VM-kampen, blot 8 points efter Frijns.

Tæt, tæt, tæt

Monaco E-Prix var tæt hele vejen igennem. Evans startede 3’er, blot 51/1000 sekund langsommere en manden i pole-position. Og over målstregen var New Zealænderens Jaguar I-TYPE 5 blot 24/1000 sekund efter Frijns Envision-Virgin racer.

Sam Birds kvalifikation forløb ikke helt som ønsket og han måtte lægge ud fra 16. pladsen, men han dokumenterede om nogen, at man godt kan overhale i Monaco. Da målstregen blev nået var han nr. 7, blot 4,150 sekunder efter vinderen.

For at sætte tingene lidt i perspektiv opnåede Mercedes, som Jaguar dyster med om VM-føringen i år, ingen points i Monaco. Det betød, at Mitch Evans nu blot er 3 points efter Nyck de Vries, der førte efter løbene i Valencia, og Jaguar er på 2. pladsen i VM for teams, blot to points efter Mercedes. En sejr giver som i Formel 1 25 VM-points.

Efter Monaco E-Prix tager Formel E feltet fat på 2. halvdel af VM-kampen. Det sker i Mexico, hvor der i år skal køres på Puebla racerbanen lidt udenfor Mexico City d. 19.-20. juni. Løbene kan som sædvanlig følges via Discoverys TV-kanaler, 6’eren og Eurosport.

2021 Formel E VM Race 7, Monaco, 8. maj

Du kan se stillingen og følge alle resultater her.