Jaguar lancerer elektrisk racerbil i fuld skala til Gran Turismo

Man kan gå langt. Og så kan man gå hele vejen. Det er den nye Jaguar til verdens største bilspil, Gran Turismo et godt eksempel på. Jaguar er ikke nøjes med at designe en virtuel bil. Med tanke på at skabe fremtidens vildeste elektriske racerbil, har man også valgt at lave en prototype af den i fuld skala.


Den nye Jaguar Vision Gran Turismo SV vil imponere. Det er uanset, om du styrer den med controlleren i den nye udgave af Gran Turismo eller sidder bag rattet i fuldskala-prototypen i en af verdens mest avancerede simulatorer.


Tallene taler deres eget sprog. Den fuldt ud elektriske Jaguar er bygget til at skyde en fart på intet mindre end 410 km/t. Hvis det ikke er nok, tager de fire elektriske motorer, som leverer 1.903 hestekræfter, dig fra 0-100 km/t på bare 1.65 sekunder. Designmæssigt trækker den ekstreme racerbil på flere af Jaguars ikoniske modeller. Der er referencer til både C-Type og D-Type og den særdeles innovative, XJR-14.


Inspireret af fortiden. Frygtløst ind i fremtiden
Jaguar introducerede den første elektriske Jaguar til Gran Turismo i 2019. Den tog hurtigt mange gamere med storm. En ting var det let genkendelige og ikoniske design. Noget andet var, at raceren var i stand til at give gamerne køreoplevelser ud over det sædvanlige.

De positive reaktioner ansporede både designere og ingeniører hos Jaguar til at gå skridtet videre. På baggrund af detaljeret feedback fra gamere gik man i gang med at hæve barren. Designansvarlig hos Jaguar, Julian Thomson, siger:


”Uanset om du kører i en D-TYPE eller I-PACE vil du opleve, at de er bygget på samme DNA. Da vores designteam blev bedt om at udvikle den ultimative elektriske racerbil til Gran Turismo, satte de sig straks sammen med ingeniører fra både Jaguar Racing og den elektriske afdeling. Det færdige resultat demonstrerer, hvad der sker, når man bevæger sig ud over de traditionelle forestillinger. Og ved helt konkret at bringe bilen til live har vi mulighed for – i kød og blod – at vise en Jaguar, der er inspireret af fortiden, men som kigger frygtløst ind i fremtiden.”


En virkelig ultimativ køreoplevelse
Jaguar Vision Grand Turismo SV tager helt naturligt udgangspunkt i Jaguar I-TYPE, som gennem de sidste seks sæsoner har deltaget i Formula E. Arbejdet med designet har ført til en længere bil med større greb og downforce. Læg dertil en ny aerodynamisk hækspoiler.

Fire højtydende motorer vanvittige power og firehjulstræk sikrer smidighed og kontrol. Som prikken over i’et kommer elektriciteten fra et avanceret lithium-batteri placeret i bunden af bilen. Det giver den et ualmindeligt lavt tyngdepunkt og en perfekt vægtfordeling. James Barclay, chef for Jaguar Racing siger:


”Arbejdet med Formula E, I-TYPE og Vision Gran Turismo SV har givet ingeniørerne en mulighed for at anvende deres ekspertise på to utrolige elektriske racerbiler – vores hidtil mest avancerede Formula E racerbil og en udholdenhedsracer til den virtuelle verden. Begge er skabt til at skubbe grænserne til det yderste, og vi kan næsten ikke vente med at se dem i næste sæsons, Formula E og i Gran Turismo 2021.”