Formel E VM 2021
Jaguar dominerer verdensmesterskabet efter Rom E-Prix


Med en god pointscore i årets 3. og 4. afdeling af Formel E VM udbyggede Jaguar sin føring i verdensmesterskabet for teams. Men teamet gjorde mere end det – da weekenden var forbi havde de to Jaguar kørere, Sam Bird og Mitch Evans, også taget både første og andenpladsen i kørernes mesterskab.


Rom E-Prix, som under strikte Corona-restriktioner fandt sted på en ultra hurtig racerbane, anlagt i Roms forretningskvarter, EUR, var en mildest talt broget affære for de allerfleste af deltagerne. Det var køligt, det regnede en del af tiden, uforudsigeligheden var stor og det satte sit præg på afviklingen.


Tæt på sejr – begge på podiet
Da årets tredje Formel E race var overstået, lørdag eftermiddag d. 10. april, lå Sam Bird på 2. pladsen og Mitch Evans var lige i hans baghjul på banen, hvor han for et par år siden havde scoret hans egen og Jaguars første Formel E triumf. Mindre end 0,8 sekund adskilte Evans fra den vindende kører, den tidligere dobbelte Formel E mester, Jean-Eric Vergne. Var løbet ikke blevet afsluttet efter safetycar – hvad det blev pga. en ulykke, der involverede andre biler, er det ikke utænkeligt, at Vergne var blivet vippet af pinden.


Men ingen af de øvrige kørere i toppen af Formel E striden overgik Jaguar-kørerne og derved udbyggede teamet allerede lørdag VM-føringen, alt imens Sam Bird indtog førstepladsen i kørernes VM.


Bird blev påkørt
På 2. dagen, søndag d. 11. april, var løbet på ingen måde mindre broget. Men denne gang slap de to Jaguar kørere ikke helt så let igennem. Sam Bird blev regulært påkørt af Mercedes-køreren Nyck de Vries, som havde ført VM-kampen inden Bird havde taget føringen fra ham dagen forinden. De Vries blev siden straffet, men det gav ikke Bird en placering i løbet. Motorsport kan iblandt være urimelig.


Jaguar fører begge verdensmesterskaber
Til gengæld formåede Mitch Evans at holde skansen og han opnåede sjettepladsen i løbet. Det betød flere VM-points til Jaguar såvel som Evans, så Jaguar kom fortsat ud af ”Rom-weekenden” med en noget større VM-føring end inden – og Evans avancerede så meget, at han nu ligger på 2. pladsen i kørernes VM, efter team-kollegaen Sam Bird.


Næste løb i Formel E VM finder efter planen sted 24. og 25. april i Valencia. Der køres på den permanente racerbane i periferien af byen, for med den stadig hærgende Corona-pandemi går man lidt på kompromis med Formel E-konceptet om alene at køre i bycentrene. Det giver på alle måder god mening.


Løbene kan også resten af sæsonen følges LIVE på Discovery TV-kanalerne 6’eren og Eurosport.