Utzon on the road

Utzon on the road - et samarbejde mellem Utzon Center, clever og jaguar

Utzon on the road er et talkshow med arkitektur og design som omdrejningspunkt. I hvert afsnit kører Lasse Andersson, der er arkitekt og direktør for Kunsten Museum of Modern Art og Utzon Center, med en ny gæst på passagersædet.

Jørn Utzon havde ud over et godt øje for arkitektur også øje for Jaguars elegante design. Han kørte selv i en Mark X fra 1962, som i modsætning til den I-PACE, som Lasse Andersson kører i, bestemt ikke var drevet af el. Formålet med talkshowet Utzon On The Road er at lede efter svaret på et af Utzons helt store spørgsmål - hvad er god arkitektur?

I det første afsnit er arkitekt og tv-vært Ane Cortzen med på passagersædet i jagten på den gode arkitektur. Jagten starter i Aalborg, som ud over at huse en masse spændende arkitektur og design også var Jørn Utzons hjemby.

Turen fortsætter rundt i det danske land og byder på spændende samtaler om, hvad det er, arkitektur helt præcis kan, og hvordan den gode arkitektur opstår. Så hop med om bord og oplev samtalerne om alle arkitekturens mange finesser udfolde sig.

Det er også muligt at tage Utzon on the Road med på tur. Talkshowet findes nu også som podcast, så hop ind og lyt med på Spotify, Apple Podcast eller et af de andre steder, hvor du lytter til podcast.

DAVID ZAHLE OM MUSEET I TØRDOKKEN

DAVID ZAHLE OM MUSEET I TØRDOKKEN

Lasse fortsætter sin tur rundt i landet og har denne gang BIG-partner og arkitekt, David Zahle, med på tur. Turen går til Museum for Søfart, som åbnede i 2013. Museet ligger indenfor 500 meter af Kronborg, som er en del af UNESCO’s verdensarv og dette betød, at byggeriet skulle overholde en del restriktioner og ikke måtte forstyrre udsynet til Kronborg. Så hvordan løser man den problemstilling? Kom med på tur og få svaret.
Margrethe Odgaard om farver i arkitektur

Margrethe Odgaard om farver i arkitektur

Farve- og tekstildesigner Margrethe Odgaard tager i dette afsnit Lasse med en tur til Faxe kalkbrud for at snakke om farven hvid. Kom med på tur og hør mere om farver og teksturer og deres indvirkning på vores omgivelser.
Boris Brorman om bæredygtig strategi

Boris Brorman om bæredygtig strategi

Lasse tager i dette afsnit, arkitekt og arkitekturkritiker, Boris Brorman med ud og se på tankstationer. I afsnittet ser de nærmere på tre stationer; Arne Jacobsens, Utzons og Cobe & Clevers. Måske lyder tankstationer ikke ligefrem spændende, men måske du ændre mening efter at have været med på tur.
Dorte Mandrup om smuk arkitektur og skønhed

Dorte Mandrup om smuk arkitektur og skønhed

I dette afsnit har Lasse arkitekt Dorte Mandrup med på passagersædet. Dorte har ikke blot slået sit navn fast på danmarkskortet, men også internationalt har hun vækket opsigt. I dette afsnit besøger hun, sammen med Lasse, et af sine projekter, nemlig Vadehavscentret i Ribe. Her snakker de nærmer om hvad skønhed og smuk arkitektur egentlig er.
Søren Nielsen om bæredygtig arkitektur

Søren Nielsen om bæredygtig arkitektur

Bæredygtighed er et af de største fokuspunkter i Søren Nielsens arbejde. Søren er arkitekt og partner ved Tegnestuen vandkunsten og mener, at vi bør ombygge vores gamle huse i stedet for altid at rive ned og bygge nyt. Det er mere bæredygtigt og i afsnittet viser Søren flere eksempler på vellykkede projekter, hvor gamle bygninger har fået nyt liv. Her ser vi bl.a. nærmere på både Torpedohallerne og Konstabelskolen i København.
Dan Stubbegaard om jagten på den gode arkitektur

Dan Stubbegaard om jagten på den gode arkitektur

Lasse og Dans jagt på den gode arkitektur starter ved Grundtvigskirken. Denne er ifølge Dan Stubbegaard det mest ikoniske byggeri i Danmark og er derfor også det perfekte udgangspunkt for deres tur. Turen tager os med forbi flere dele af København og bl.a. den nye bydel i Nordhavn, og en snak om dennes succes, er et af stoppende på ruten.
Mette Tony om mødet mellem nyt og gammelt

Mette Tony om mødet mellem nyt og gammelt

I dette afsnit tager Lasse, arkitekt og medstifter af Praksis Arkitekter, Mette Tony med på tur. Snakken omhandler mødet mellem nyt og gammelt, som netop er noget Mette har beskæftiget sig med i flere af sine projekter. I afsnittet besøger vi bl.a. Maltfabrikken i Ebeltoft og Artcenter Spritten i Aalborg, hvor mødet mellem gammelt og nyt netop er gennemgående temaer i arkitekturen.
Ane Cortzen om arkitektur i Aalborg

Ane Cortzen om arkitektur i Aalborg

Den første gæst, som er inviteret med på passagersædet i Utzon on the Road, er tv-vært og arkitekt Ane Cortzen. Hun tager med Lasse på tur rundt i Aalborg, hvor de bl.a. tager et kig på kulturhuset Nordkraft og triller et smut ind gennem indre by omkring Vesterbro.
Fem steder i nordjylland som du skal besøge

Fem steder i nordjylland som du skal besøge

Kom med på tur og få en kør-selv-guide til arkitektur i Nordjylland. Arkitektur kan være mange ting og i dette afsnit besøger Lasse alt fra Klitgaard, der er Kong Christian den X's sommerresidens, til ishuset, den blå kiosk.