28 juli 2020

1.5 MIO. HJEMMELAVEDE MOTORER


Kiggede man under motorhjelmen på en Jaguar for år tilbage, var det ikke usædvanligt, at kraftværket under hjelmen kom fra Ford. Men de seneste fem år har Jaguar selv taget hånd om produktion af motorer. I alt er der produceret mere end 1.5 mio. topmoderne Ingenium benzin – og dieselmotorer.


Wolverhampton er ikke en by, der står på ret mange menneskers bucket list. Med 250.000 indbyggere placeret i West Midlands er den vel mest kendt for sit fodboldhold – Wolverhampton Wanderers. En klub, der er stiftet tilbage i 1877, og som lige nu ligger i den pæne del af Premiere League.


Men, der er mere end fodbold i Wolverhampton. Det er nemlig her, Jaguars motorfabrik ligger. Siden etableringen i 2015 har man her i sommeren 2020 rundet mere end 1.5 mio. producerede benzin-og dieselmotorer.


De første år koncentrerede man sig om at udvikle og producere 2.0 liters firecylindrede benzin og dieselmotorer, men tidligere i år lanceredes en sekscylindret benzin, og en ditto diesel er netop sendt på markedet.


Mens Jaguar fortsætter med at udvikle Ingenium teknologien, øges fokus naturligvis også på elektriske drivlinjer. Blandt andet arbejdes der på brint-teknologi og hele hybridteknologien, som blandt andet findes i de plug in hybrider som i løbet af det næste år rammer markederne, stammer også fra Wolverhampton.


I det hele taget får elektrificering en afgørende rolle i Wolverhampton, med blandt andet en afdeling, der udelukkende fokuserer på at designe og samle batteripakker til fremtidens Jaguar modeller.