KØRSEL UNDER REELLE KØRSELSFORHOLD

En guide til WLTP:
Den nye standard for vurdering af brændstoføkonomi.
KØRSEL UNDER REELLE KØRSELSFORHOLD

Biltest er en hjælp til at forstå de reelle kørselsforhold, ligesom kort er en guide til at forstå en rejse. På samme måde som kort er blevet forbedret — udvikling fra A-Z til satellitnavigation og mere tydelig vejvisning under forløbet — vil de nye WLTP- og RDE-test føre til større klarhed hvad angår brændstofforbrug og udledning, når man køber en ny bil.Den nye europæiske WLTP-standard (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) indføres i september 2018. WLTP erstattede NEDC-standard (New European Drive Cycle) og vurderer brændstoføkonomien for benzin-, diesel-, el- og hybridbiler. Når du køber en helt ny bil, afspejler informationen om det antal kilometer, du kan køre på en tankfuld brændstof (eller en opladning) de reelle kørselsforhold bedre.


For biler med benzin-, diesel- og hybridmotorer (MHEV eller PHEV) vil man ud over oplysninger om deres brændstofforbrug også oplyse om deres udledningsværdier. Ud over at oplyse om elbilers rækkevidde, vil man også inkludere værdier for deres energiforbrug. De testforløb, som disse værdier fastsættes ud fra, gælder for alle køretøjer fra september 2018.


Vi ændrer os ikke — med fremragende performance og banebrydende teknologi demonstrerer bilerne fra Jaguar fortsat det ypperste inden for design og ingeniørkunst. De nye værdier dokumenterer blot de faktiske kørselsforhold, som vores motorer og drivlinjer leverer, på en bedre måde.


De nye test er udformet således, at de bedre afspejler den aktuelle motorteknologi. NEDC blev senest opdateret i 1997, hvor den første generation af moderne hybridbiler blev tilgængelige i stort omfang. To årtier senere er der nu — i tillæg til PHEV- og MHEV-biler — elbiler, såsom vores egen Jaguar I-PACE, på vejene. Testforløbene for NEDC blev ikke udviklet til den type køretøjer, som WLTP omfatter.

En metode til at imødegå NEDCs mangler er at forlænge testforløbet. NEDC-testforløb varede omtrent 20 minutter. Den nye WLTP-test varer omtrent 30 minutter, og ud over test af din bil omfatter testforløbet også en vurdering af effekten af ekstraudstyr såsom fabriksmonteret tilbehør.


Disse testforløb er selvfølgelig kun vejledende. Kørsel under virkelige forhold påvirkes af mange forskellige faktorer såsom terræn, klima og din kørestil. I september 2019 introducerede man yderligere værdier, idet der blev indført nye testforløb på vej. Disse måler også nitrogenoxid (NOx), partikler og andre former for udledning.


WLTP adskiller sig fra NEDC ved at stille yderligere information til rådighed, så du får et bedre grundlag for at træffe en kvalificeret beslutning, når du køber bil. De nye testforløb er mere krævende og er ikke en enslydende sammenligning med de ældre værdier. WLTP-værdier for brændstofforbrug og kuldioxid (CO2) er mere præcise, men synes højere ved en direkte sammenligning med NEDC, ligesom elbiler tilsvarende synes at have en sammenligneligt lavere rækkevidde.
HVORNÅR TRÆDER OVERGANGEN TIL WLTP I KRAFT?
Alle helt nye køretøjer produceret fra september 2017 testes ved hjælp WLTP-metoden. EU introducerede dog en overgangsperiode, hvilket betyder, at vi og andre bilproducenter først var forpligtet til at teste eksisterende modeller ud fra disse nye standarder fra og med september 2018. Den nye standard indføres i EU-landene såvel som i Schweiz, Tyrkiet, Norge, Liechtenstein og Israel.


I september 2018 bliver Real Driving Emissions-testforløb (RDE) også obligatorisk i de nævnte lande. RDE-testforløb måler udledningen af partikler og nitrogendioxid (NO2) direkte på vejen. Vi overholder allerede de lave grænseværdier i EU6d RDE-standarden. I 2020 indføres de nye testværdier for WLTP og RDE, som gælder i hele EU og andre lande, i den nye standard.

VORES BILER

Det perfekte valg til din livsstil, kørestil og personlige smag.

JAGUARS MODELUDVALG

JAGUARS MODELUDVALG

Se, hvordan Jaguar produceres til dig.
NY FULDT ELEKTRISK JAGUAR I‑PACE

NY FULDT ELEKTRISK JAGUAR I‑PACE

Den ultimative, fuldt elektriske performance-SUV.
ELEKTRIFICERING

ELEKTRIFICERING

De erfaringer, vi gør os på racerbanen, bringer vi videre ud på vejen.

FLERE HISTORIER

DEF/A<span style="text-transform:lowercase">d</span>B<span style="text-transform:lowercase">lue</span>

DEF/AdBlue

Hvad er DEF/AdBlue? Hvordan bør du bruge det i din bil?
benzin/diesel

benzin/diesel

Benzin eller diesel? Vælg den mulighed, der passer bedst til dig.
Ejerskab

Ejerskab

Support til ejere af en Jaguar.