D E N   N Y   J A G U A R   R O A D S T E R   U D F O R D R E R   A L L E   S T A N D A R D E R   I N D E N F O R   B I L D E S I G NJaguar er kendt for sit unikke design, og nu er der lanceret en helt ny, fuldt elektrificeret, sportsvogn. Der er ganske vist tale om en virtuel model, der er skabt og udviklet til det populære og verdensberømte computerspil “Gran Turismo 7“.

Den ny Jaguar Vision Gran Turismo Roadster er den tredje sportsvogn, specielt designet til den virtuelle gaming-verden. Jaguars designere har fået frit spil til at skabe en ekstrem bil, der kan matche de to tidligere og yderst succesfulde modeller: Jaguar Vision Gran Turismo Coupé og Jaguar Vision Gran Turismo SV.


Gennemført, smukt design
Som en anerkendelse af Jaguars trilogi af biler til Gran Turismo har Jaguars designteam udviklet nye farver til hver enkelt model. De specialudviklede sorte og grå lakeringer og den subtile grafik understreger bilernes dramatiske design. GT-modellerne er en hyldest til den stramme og nærmest skulpturelle formgivning, der er kendt fra den ikoniske Jaguar D-type. Det aerodynamiske design gør dem genkendelige og til en oplevelse at køre. Selv i en virtuel verden.


Fuld konfiguration – til en virtuel sportsvogn
Der er tænkt på det hele med den nye Jaguar Roadster. Som med de to foregående modeller er der tale om en fuldt elektrificeret, letvægts sportsvogn, der kan levere på højeste niveau i Gran Turismos virtuelle verden.
Roadsteren har et åbent én-personers cockpit og er udviklet af Jaguar TCS Racing og leverer 750 kW og et øjeblikkeligt maksimalt drejningsmoment på 1.200 Nm. Accelerationen er 0-100 km/t på mindre end to sekunder og tophastighed på mere end 320 km/t.


En bildesigners vildeste drømmejob
Oliver Cattell-Ford, der er designer hos Jaguar, har været med i processen, der ledte op til den ny Jaguar Vision Gran Turismo Roadster. Han siger om arbejdet:

“Som bildesigner har det været et drømmeprojekt at være en del af teamet, der har leveret tre virtuelle biler til Gran Turismo-serien.“

Og han suppleres af Kazunori Yamauchi, der er Gran Turismo Creator:

“Vi er glade for at kunne præcentere Jaguar Vision Gran Turismo Roadster, som fuldender trilogien af Jaguar Vision-køretøjer til Gran Turismo 7. Det har været en stor oplevelse at arbejde med designteamet hos Jaguar. Vi ser frem til, at chauffører sætter sig bag det virtuelle rat i det nye spil. Alle tre biler egner sig perfekt til den vilde køreoplevelse, som Gran Turismo 7 tilbyder.“