loading
Vent venligst...
Skip primary navigation

POPSTJERNEN DUA LIPA

”Regn aldrig med, at der er en Plan B” – sådan lød engelsk-albanske Dua Lipas strategi
på vejen mod stjernerne i musikindustrien. Hendes Plan A viste sig at holde:
Dua er blevet verdens største banebrydende kunstner. 

bg-modelDisplay

Hun er den mest streamede kvindelige artist på Spotify, hun har høstet to BRIT Awards efter at være nomineret i fem kategorier og har netop ligget som nummer 1 i England i 8 uger denne sommer med sit hit ’One Kiss’ – flest uger for en kvindelig artist i dette århundrede. 

Dua er født i London, og hendes forældre kommer fra Kosovo i Albanien. Dua gik på teaterskolen Sylvia Young Theatre School – en skole for udøvende kunst – indtil hun var 11 år, hvorefter hun flyttede tilbage til Kosovo sammen med sin familie. Opmuntret af sin lærer fik Dua overbevist sine forældre om, at de skulle flytte tilbage til London, da hun var 15, så hun kunne forfølge sin drøm om at blive sanger og sangskriver. Hun indspillede sange og coverversioner, lagde dem op på de sociale medier og blev kontaktet af Lana Del Reys managerteam, som straks kunne se hendes talent og tegnede kontrakt med hende.

Her skrev og indspillede Dua sit debutalbum. Hendes debutsingle ’New Love’ blev efterfulgt af soulsangen ’Be the One’, som røg i Top 10 i en række europæiske lande. Dua Lipa vandt den prestigefyldte titel BBC Sound of 2016, og samme år udgav hun ’Hotter Than Hell’ og ’Blow Your Mind (Mwah)’, som hittede Top 20 i England og bragte hende op på Billboard Top 25 i USA. I 2017 opnåede hun at have hele tre hitsingler på Top 15 i England på samme tid: ’Be the One’, ’Scared to Be Lonely’ med Martin Garrix og ’No Lie’ med Sean Paul. Senere scorede hun sin første nummer 1-single i England med ’New Rules’, som også blev nr. 1 i flere andre europæiske lande og sprængte rekorden på amerikanske Billboards hitliste over popsange med 42 uger i træk og 5 uger som nr. 1 i Top 40. 

Efter et år med flere hitsingler på førstepladsen, udsolgte koncerter og rekordstore streamingtal er Dua Lipa den hotteste kunstner på den globale scene. Videoen til hendes absolutte hitsingle ’New Rules’ har nu haft over 1,3 mia. views på YouTube, hun sang for nylig for 85 mio. mennesker til UEFA Champion League Football-finalen og har solgt over 2,8 mio. albums og 32 mio. singler på verdensplan. Hendes store og karakteristiske stemme er ikke det eneste, der gør hende unik. Hun er også ihærdig, karakterfast og ambitiøs.