loading
Vent venligst...
Skip primary navigation

OPLEV JAGUAR

FORMULA E – Rom E-Prix, 7. afdeling af FIA Formel E mesterskabet

Det blev i bogstavelig forstand op- og nedture, der prægede Panasonic-Jaguar teamets resultater, da der lørdag d. 14. april blev skrevet motorsportshistorie i den italienske hovedstad, Rom. 
Blot 6 kilometer syd for det antikke Rom, fandt det første italienske Formel E race sted, i historiske kulisser omkring Obelisco di Marconi og med det ikoniske Colosseo Quadrato som baggrundskulisse.

Mitch Evans lå ved de resterende få omgange af Rom E-Prix, til mindst at tage 2. pladsen i racet – en sejr var endda inden for rækkevidde. Desværre krævede det strabadserende race endnu et offer, inden sejren var hjemme.

Den stærkt kuperede bane, som ingen Formel E racer før havde betrådt, stillede usædvanlige udfordringer til strømforbruget. Da målet nærmede sig, var der ingen vej uden om. Evans, der havde kørt et meget ambitiøst race med gentagne overhalingsforsøg, havde brugt så meget strøm på sine angreb, at han havde for lidt elektricitet tilbage til at kunne fastholde 2. pladsen.

Helt galt gik det, da der kun var en omgang tilbage. For overhovedet at nå målstregen, måtte Evans sætte farten så meget ned, at han satte 37 sekunder til og i frit fald drattede fra 3. pladsen til 9. pladsen. I mål nåede han dog og fik også et par mesterskabs point ud af sin indsats.

For Nelson Piquets vedkommende startede det hele godt med bedste træningstid. Siden foretog man nogle justeringer af bilen, der viste sig ikke at passe til brasilianerens kørestil og den glatte asfalt. Han startede fra 13. pladsen, og ydede endda en målrettet indsats, men der opstod et problem med den racerbil, han skiftede til midtvejs i løbet og han måtte kapitulere og udgik af løbet.

De to Panasonic Jaguar kørere ligger dog fortsat godt i mesterskabet, hvor kun 2 point skiller dem indbyrdes og kun 5 point op til manden foran. I teammesterskabet er det endnu tættere: Kun ét point adskiller Jaguar teamet fra det foranliggende Audi team, der sidste år blev nr. 2 i Formel E mesterskabet.

Næste E-Prix finder sted i byernes by, Paris, d. 28. april. Her skal der på ny køres i historiske omgivelser på den såkaldte Circuit des Invalides skråt overfor Place de la Concorde og rundt omkring kirken, som huser Napoleons mausoleum.

Rom E-Prix, 7. afd. Formel E 2017/2018
Resultat:

1. Sam Bird (GBR), DS-Virgin, 33 omgange
2. Lucas di Grassi (BRA), Audi, +0,970s.
3. André Lotterer (GER), Techeetah, +9,518s.
4. Daniel Abt (GER), Audi, +10,167s.
5. Jean-Eric Vergne (FRA), Techeetah, +17,444s.
6. Sébastien Buemi (SWI), Renault, +19,835s.
9. Mitch Evans (NZL), Jaguar, +37,709s.
Nelson Piquet (BRA), Jaguar, udgået.


Stillingen i FIA Formel E mesterskabet:
Kørere:

1. Jean-Eric Vergne (FRA), Techeetah, 119 points.
2. Sam Bird (GBR), DS-Virgin, 101 pts.
3. Felix Rosenqvist (SWE), Mahindra, 82 pts.
4. Sébastien Buemi (SWI), Renault, 60 pts.
5. Daniel Abt (GER), Audi, 50 pts.
6. Nelson Piquet jr. (BRA), Jaguar, 45 pts.
7. Mitch Evans (NZL), Jaguar, 43 pts.


Teams:
1. Techeetah Renault, 152 points.
2. DS-Virgin, 118 pts.
3. Mahindra, 103 pts.
4. Audi, 89 pts.
5. Panasonic Jaguar, 88 pts.
6. Renault e.dams, 67 pts.