loading
Vent venligst...
Skip primary navigation

OPLEV JAGUAR

Paris E-Prix – 8. afd. af FIA Formel E mesterskabet 2018

Ingen points i Paris

Efter at have scoret points i samtlige løb i FIA Formel E mesterskabet i år, blev Paris E-Prix forhåbentlig undtagelsen, der bekræfter reglen. Ikke et eneste points til de to Jaguar kørere, Mitch Evans og Nelson Piquet – sådan kan motorsport også være.

For Mitch Evans´ vedkommende vidste han på forhånd, at pga. en nødvendig udskiftning af gearkassen forud for løbet i Uruguay for nylig, ville han iflg. reglementet blive nødt til at acceptere en startposition, der var 10 pladser dårligere end hans kvalifikationstid I Paris. Ligeledes er banen I Paris meget vanskelig at overhale på, den er meget smal, og der var ingen grund til at risikere en afkørsel, når man alligevel havde en næsten umulig opgave foran sig. Han kvalificerede sig som nr. 12 og startede som den bagerste.
Nelson Piquet lagde mere pres på – og kørte af banen med begge de to racerbiler under den frie træning. Han kunne derfor ikke deltage i kvalifikationskørslerne og måtte starte fra plads nr. 18.

Mitch Evans avancerede ikke desto mindre to placeringer i starten af løbet, men blev involveret i kollisioner på første omgang. Han måtte derfor i pit og skifte frontparti på Jaguar raceren og kørte siden i mål på en, efter omstændighederne, flot 15. plads.

Nelson Piquet ydede i løbet også en god indsats, især med fokus på energistyring. Dog skulle et problem med sikkerhedsselerne i løbets 2. halvdel betyde, at han af sikkerhedsmæssige årsager måtte trække sig ud af løbet.

Næste løb i Formel E mesterskabet finder ligesom Paris E-Prix sted i historiske omgivelser. Denne gang i Berlin d. 19. maj i den tidligere Tempelhof lufthavn, der som en del af luftbroen forbandt Berlin med den vestlige verden under ”den kolde krig”.

Paris E-Prix, 8. afd. Formel E 2017/2018
Resultat:


1. Jean-Eric Vergne (FRA), Techeetah, 49 omg.
2. Lucas di Grassi (BRA), Audi, +4,882s.
3. Sam Bird (GBR), DS-Virgin, +8,897s.
4. Maro Engel (GER), Venturi, +9,287s.
5. Sébastien Buemi (SWI), Renault, +10,194s.
6. André Lotterer (GER), Techeetah-Renault, +10,855s.
15. Mitch Evans (NZL), Panasonic-Jaguar, +43,989s.

Stillingen i FIA Formel E mesterskabet:
Kørere:

1. Jean-Eric Vergne (FRA), Techeetah-Renault, 147 points.
2. Sam Bird (GBR), DS-Virgin, 116 pts.
3. Felix Rosenqvist (SWE), Mahindra, 86 pts.
4. Sébastien Buemi (SWI), Renault, 70 pts.
5. Lucas di Grassi (BRA), Audi, 58 pts.
6. Daniel Abt (GER), Audi, 50 pts.
7. Nelson Piquet jr. (BRA), Panasonic-Jaguar, 45 pts.
8. Mitch Evans (NZL), Jaguar, Panasonic-Jaguar, 43 pts.


Teams:
1. Techeetah Renault, 188 points.
2. DS-Virgin, 133 pts.
3. Audi, 114 pts.
4. Mahindra, 107 pts.
5. Jaguar, 88 pts.
6. Renault e.dams, 77 pts.