loading
Vent venligst...
Skip primary navigation

OPLEV JAGUAR

Formel E 2019: Rom


Mitch Evans kom, så og sejrede og vandt i Rom Jaguars og hans egen første sejr i Formel E mesterskabet.

Mitch Evans og Jaguar vinder historisk sejr

Intet sted i Europa har skrevet sig ind i verdenshistorien som det gamle Rom. Derfor kunne Jaguars Formel E team og dets New Zealandske kører heller ikke ønske sig et bedre sted, at skrive Jaguar historie: Lørdag d. 13. april blev dagen, hvor teamet kom, så og sejrede – og dermed sikrede sig Jaguars første Formel E-triumf i teamets blot halvandet år gamle historie.

I modsætning til de fleste af konkurrenterne, der har et par års yderligere erfaring, debuterede Jaguar i Formel E for blot to-et-halvt år siden. Det første år var svært, det andet år bedre men i år skulle det så være: Med helt nye og meget hurtigere biler, et helt nyt set-up i mesterskabet og så var banen i bogstavelig forstand klar.

Det var dog ikke uden udfordringer at nå dertil. 2018/19 sæsonen, den femte i Formel E mesterskabets historie, er bl.a. kendetegnet ved, at ingen kører og intet team har vundet mere end ét E-Prix. Mitch Evans og Jaguar var det syvende vindende team, men fordi Mitch Evans har scoret points ved hvert eneste løb, er han nu avanceret til en samlet 4. plads i kørernes mesterskab, og der er blot fire points op til manden i føring – så ambitionen er klar: Efter at have vundet én gang, er alt under en førsteplads vanskeligt at acceptere.

Sådan er virkeligheden naturligvis ikke. Men et faktum er det, at Jaguar nu har vist, at man er på niveau med de bedste af konkurrenterne, også dem med meget længere erfaring, og ikke blot er man på niveau med dem, man kan også besejre dem.

I Rom startede Mitch Evans i næstbedste startposition efter den 3-dobbelte Le Mans vinder og tidligere verdensmester, André Lottere i DS-Techeetah. Men allerede fra starten af var Evans en smule hurtigere end tyskeren. Da de to skulle aktivere deres såkaldte Attack-mode, som giver dem 25 kW ekstra effekt i 4 minutter, valgte Evans det strategisk rigtige tidspunkt. Han overhalede DS-køreren og da han først var forbi, var han ikke til at stoppe – heller ikke da den ekstra effekt-periode var forbi og Lotterer havde aktiveret sine ekstra kræfter.

I teammesterskabet ligger Evans godt til med 4. pladsen og den ringe afstand til nr. 1 (en sejr giver 25 points), mens Jaguar bibeholder sin position i det også meget konkurrenceprægede team-mesterskab. Teamet har imidlertid sagt farvel til Nelson Piquet i fælles forståelse og stedet engageret englænderen Alex Lynn. Han fik en pæn debut for Jaguar i Formel E og sluttede som nr. 12.

Rom blev som bekendt ikke bygget på én dag, men der er nu lagt an til, at teamet kan udvide succesen med endnu et top resultat. Og hvorfor så ikke fortsætte i Paris (d. 27. april), nu man har indtaget Rom. Så let er det ikke i motorsport, men ambitionerne fejler i hvert fald ingenting…

Rom E-Prix, 7. afd. af Formel E 2019
Resultat:


1. Mitch Evans (NZL), Jaguar, 1t33m51,140s
2. André Lotterer (GER), DS, +0,979s.
3. Stoffel Vandoorne (BEL), HWA-Venturi, +6,399s.
4. Robin Frijns (NLD), Envision-Virgin-Audi, +9,181s.
5. Sebastien Buemi (CHE), Nissan, +9,778s.
6. Oliver Rowland (GBR), Nissan, +11,262s.
7. Lucas di Grassi (BRA), Audi, +24,340s.
8. Jerome d’Ambrosio (BEL), Mahindra, +28m633s.
9. Antonio Felix da Costa (PRT), BMW, +30,651s.
10. Pascal Wehrlein (GER), Mahindra, +30,735s.

Stillingen i FIA Formel E mesterskabet
Kørere:


1. Jerome d’Ambrosio (BEL), Mahindra, 65 pts.
2. Antonio Felix da Costa (PRT), BMW, 64 pts.
3. André Lotterer (GER), DS, 62 pts.
4. Mitch Evans (NZL), Jaguar, 61 pts.
5. Lucas di Grassi (BRA), Audi, 58 pts.
6. Robin Frijns (NZL), Envision-Virgin, 55 pts.
7. Jean-Eric Vergne (FRA), DS, 54 pts.
8. Sam Bird (GBR), Envision-Virgin, 54 pts.
9. Edoardo Mortara (CHE), 52 pts.
10. Daniel Abt (GER), Audi, 44 pts.

Teams:

1. DS-Techeetah, 116 pts.
2. Envision Virgin, 109 pts.
3. Mahindra, 102 pts.
4. Audi, 102 pts.
5. BMW, 82 pts.
6. Venturi, 67 pts.
7. Nissan, 65 pts.
8. Jaguar, 62 pts.
9. HWA (Mercedes), 22 pts.
10.NIO, 6 pts.
11.GEOX DRAGON, 2 pts.


Aley Lynn kom i bogstavelig forstand flyvende ind i Formel E og blev nr. 12 i sit debut-løb for det britiske team. Bilerne i dette års Formel E mesterskab er nemlig så hurtige, at de flere steder på banen i Rom ganske enkelt lettede fra asfalten.