loading
Vent venligst...
Skip primary navigation

OPLEV JAGUAR

Formel E 2019: New York


Med Manhattan som den spektakulære baggrund runder Mitch Evans en kurve i det tætte felt i sæsonfinalen. Jaguar-køreren sluttede sammenlagt på 5. pladsen i kørernes Formel E mesterskab.
 


Sæsonafslutning med Evans på podiet

 
Mitch Evans sluttede 2018/19 sæsonen på en flot 5. plads i kørernes mesterskab. Set i lyset af, at han inden finaleløbet, det andet af de to Formel E-løb, som fandt sted i New York City d. 13. og 14. Juli , havde kørt sin Jaguar I-Type 3 ind på en fremragende 2. plads og bragt sig selv op på 3. pladsen i kørernes mesterskab, virkede en 5. plads umiddelbart som et lidt ringere resultat. Men sådan er motorsport ikke, for overordnet set er det præcis, hvad teamet havde satset på forud for sæsonen, som undervejs gav både op- og nedture.

Lørdag aften i New York havde Jaguar fået det ultimative boost inden finalen søndag. Mitch Evans var blevet nr. 2 i løbet, hvor han var startet fra 13. pladsen. Banen i New York er anlagt i Brooklyn på kanten af kajen ved Hudson flodens udløb med Mahattan skyline som den spektakulære baggrund, men det var varmt, med temperaturer over 30 grader Celcius, og det havde stor indflydelse på kvalifikationsforholdene. Det havde den anden Jaguar kører, Alex Lynn, fordel af. Han skulle køre racet fra 3. startposition.

Lynn kørte siden et fremragende løb og var lige i den førende Sebastien Buemis hjulspor, da han fik et teknisk problem, præcis midtvejs gennem det 46 minutter lange løb, og måtte udgå. Det kompenserede Mitch Evans siden for gennem en ligeså fremragende indsats, der resulterede i 2. pladsen.

Evans - én af tre titel kandidater
Fire kørere kunne kæmpe om Formel E titlen i søndagens finale-race og Mitch Evans var én af dem. Han led igen under dårlige kvalifikationsforhold, som også påvirkede to af de øvrige titel-kandidater, den regerende mester, Jean-Eric Vergne i DS og mesteren fra året forinden, Audis Lucas di Grassi. Evans var dog hurtigst af de tre og startede fra 8. pladsen. Forinden havde Sebastien Buemi som den sidste af de fire kandidater frataget sig selv titel-chancen ved ikke at køre de 3 points hjem fra en pole-positon, som var nødvendige, hvis han skulle kunne blive mester.

Da starten gik, var feltet samlet over mange omgange, der blev kørt tæt og hårdt og vel vidende, at en mulig titel ville kræve en sejr, satsede Evans i stedet på at fastholde 3. pladsen i mesterskabet. Men det er lettere sagt end gjort, og i et sidste forsøg på at holde Lucas di Grassi bag sig, kollidere de to på løbets sidste omgang. Det betød, at såvel Buemi med en 3. plads i mål og Robin Frijns som sejrherre passerede Jaguar køreren i den samlede stilling, men “vo intet vover, intet vinder”. Alex Lynn måtte starte bagest i løbet pga. motorskift og sluttede på 16. pladsen.

Bedste sæson i Jaguars Formel E historie
Med Jaguars fremgang i de seneste løb samt med sejren i Rom tidligere på sæsonen i erindring - samt den omstændighed, at Jaguar på blot tre år har bygget det op, som konkurrenterne har brugt fem år på, kan man med stolthed se tilbage på 2018/19 sæsonen som den bedste i teamets historie.

I den nu afsluttede sæson scorede Jaguar ikke blot sin første sejr i et E-Prix, tre gange har en Jaguar kører været på præmie-skamlen og fem gange var man så hurtig, at man kunne deltage i den såkaldte “superpole” - dvs. i knap halvdelen af årets superpole-konkurrencer. Evans sluttede som nævnt på 5. pladsen i kørernes mesterskab, blot ét point fra 4. pladsen og Jaguar-teamet blev nr. 7 i team-mesterskabet med blot 6 points op til 6. pladsen.

“Jeg er utrolig stolt af de resultater og den fremgang, Jaguar teamet har oplevet,” fastslår Panasonic Jaguar Racing Teams direktør, James Barclay. “At kunne kæmpe om sejren i det allersidste løb blandt kun tre mulige titel-kandidater er en dokumentation for det hårde arbejde, teamet har lagt i udviklingen af en fantastisk racerbil. Den nye Jaguar I-TYPE 3 racer har været både hurtig og effektiv sæsonen igennem.”

Og i sagens natur ser man nu fremad mod næste sæson, der efter planen begynder i november:

“Arbejdet med henblik på 6. sæson (den sjette i mesterskabet historie, den fjerde, hvori Jaguar deltager) er allerede i gang. Det bliver den hårdeste sæson til dato, men det motiverer os og gør os sultne efter endnu mere succes,” siger James Barclay.

Jimenez vinder Jaguar I-PACE eTROPHY
I New York kørte man også de sidste to afdelinger af Jaguar I-PACE eTROPHY. Brasilianeren Sérgio Jimenez vandt begge løb og tog også en overlegen sejr i mesterskabet med i alt 149 mesterskabspoints.

Nr. to blev Caca Bueno, som også blev 2’er i de to løb, med i alt 121 points og på 3. pladsen sluttede Bryan Sellers med i alt 107 points.


New York E-Prix Race 1. 12. afd. af Formel E 2019
Resultat:


1. Sebastien Buemi (CHE), Nissan, +46m16,399s.
2. Mitch Evans (NZL), Jaguar, +0,932.
3. Antonio Felix da Costa (PRT), BMW, +1,216s.
4. Alexander Sims (GBR), BMW, +2,971s.
5. Lucas di Grassi (BRA), Audi, 3,537s.
6. Daniel Abt (DEU), Audi, +4,380s.
7. Pascal Wehrlein (DEU), Mahindra, +6,543s.
8. Sam Bird (GBR), Envision-Virgin-Audi, +13,829s.
9. Jerome d’Ambrosion (BEL), Mahindra, +23m719s,
10.Oliver Turvey (GBR), NIO, +25,038s.

New York E-Prix Race 2. 13. og sidste afd. af Formel E 2019
Resultat:


1. Robin Frijns (NLD), Envision-Virgin-Audi, +47m22,289s.
2. Alexander Sims (GBR), BMW, +3,200s.
3. Sebastien Buemi (CHE), Nissan, +43,912s.
4. Sam Bird (GBR), Envision-Virgin-Audi, +4,270s.
5. Daniel Abt (DEU), Audi, +4,757s.
6. Oliver Rowland (GBR), Nissan, +8,382s.
7. Jean-Eric Vergne (FRA), DS, +9,446s.
8. Stoffel Vandoorne (BEL), +9,738s.
9. Antonio Felix da Costa (PRT), BMW, +11,727s.
10.Garry Paffett (GBR), HWA (Mercedes), +12,251s.


Slutstillingen i FIA Formel E mesterskabet
Kørere:


1. Jean-Eric Vergne (FRA), DS, 136 pts.
2. Sébastien Buemi (CHE), Nissan, 119 pts.
3. Lucas di Grassi (BRA), Audi, 108 pts.
4. Robin Frijns (NZL), Envision-Virgin, 106 pts.
5. Mitch Evans (NZL), Jaguar, 105 pts.
6. Antonio Felix da Costa (PRT), BMW, 99 pts.
7. Daniel Abt (GER), Audi, 95 pts.
8. André Lotterer (GER), DS, 86 pts.
9. Sam Bird (GBR), Envision-Virgin, 85 pts.
10. Oliver Rowland (GBR), 71 pts.

Teams:

1. DS-Techeetah, 222 pts.
2. Audi, 203 pts.
3. Envision Virgin, 191 pts.
4. Nissan, 190 pts.
5. BMW, 156 pts.
6. Mahindra, 125 pts.
7. Jaguar, 116 pts.
7. Venturi, 88 pts.
9. HWA (Mercedes), 44 pts.
10.GEOX DRAGON, 23 pts.
11.NIO, 7 pts.
 


Med 2. pladsen i det næstsidste løb i Formel E mesterskabet bragte Jaguars Mitch Evans sig op blandt de tre titelkandidater inden finalen. De to sidste løb fandt begge sted i New York City.