loading
Vent venligst...
Skip primary navigation

OM JAGUAR

INNOVATIV LEDELSE
SKABER FORFØRENDE YDELSE

Ian Callum, Design Director hos Jaguar

Fra det øjeblik han som 14-årig for første gang så Jaguar XJ6, vidste Ian Callum, at han havde fundet sit drømmejob. Han følte sig inspireret og sendte nogle udkast til den daværende overingeniør Bill Heynes, der opfordrede ham til at følge sit hjerte.

I begyndelsen var amerikanske biler en stor inspiration for ham. "Jeg anerkendte deres design, det næsten overdrevne design. De var meget mere udtryksfulde, og for mig var USA ekstremt glamourøs... Buick Riviera fra 1965 var min favorit. Og det skyldtes ikke, at jeg så bilerne – det skyldtes, at jeg ikke så dem".

Ian læste på Glasgow School of Art, hvorefter han tog en kandidatgrad i køretøjsdesign på Royal College of Art i London. Ford havde allerede bemærket hans talent, og gennem 12 år var han involveret i designet af en række af mærkets mest elskede biler, inden han blev ansat hos TWR, hvor han tog sig af højt profilerede projekter for blandt andre Aston Martin (DB7, Vanquish og DB9), Ford Puma, Volvo C70 og Nissan R390.

I 1999 fik Ian så det opkald, han havde ventet på hele sit liv: Han fik chancen for at blive Design Director hos Jaguar.

Hans forståelse (og respekt) for mærkets skaber er tydelig i de biler, han og hans team har skabt. "Vi ved, hvor bevidste vores forgængere var om at rykke grænserne for design og teknologi". Jaguar har altid været en fremadskuende virksomhed, og denne filosofi inspirerer det arbejde, vi udfører den dag i dag".

Dette demonstreres tydeligt af Ians arbejde på forandringen af modelrækken med det prisvindende design af XK, XF og XJ og senest med den nye F-TYPE.

"Jaguarer handler om gode proportioner, fantastiske omrids... Metal i sit mest optimale udtryk... Jeg har altid ment, at godt design kun kræver to eller tre streger".

Måske tænker du, at succesrigt design af nye Jaguarer hæmmes af historien og de tidligere succeser. Ian lader sig ikke afskrække: "Mit udgangspunkt er altid: Hvad ville Sir William Lyons synes om det? Og jeg tror helt ærligt, at han ville være utroligt godt tilfreds".

Ian hviler ikke på laurbærene. Han er chef for et talentfuldt team, der hver eneste dag arbejder på at perfektionere fremtidens Jaguar. Svaret er enkelt, hvis du spørger ham, hvilken bil han er mest stolt af: "Den næste!"

""Det handler om smukke linjer og rene former"
Ian Callum - Design Director, Jaguar