loading
Vent venligst...
Skip primary navigation

OM JAGUAR

C-X16 – EN BETAGENDE VISION OM JAGUARS FREMTID

Jaguar C-X16 blev afsløret på Frankfurt Motor Show i 2011. 

C-X16 er en tosæders sportsvogn, der ikke er helt som de andre. Og vigtigst af alt: Selvom den er en konceptbil, er den også et modigt udtryk for Jaguars fremtidige design og teknologiske retning. 

"Jaguar har altid haft et sportsligt hjerte, og C-X16 er den perfekte legemliggørelse af vores vision om en ægte Jaguar-sportsvogn til det 21. århundrede. Den er hurtig, den er smuk, og den understreger vores engagement i udviklingen af bæredygtige motorteknologier. Den udtrykker de velkendte Jaguar-styrker i form af sensuelt design, dyrisk smidighed og inspirerende ydelse og kombinerer disse med egenskaber, der viser os vejen mod fremtidens sportsvogne med lav udledning", siger Adrian Hallmark, Jaguars Global Brand Director.

Som konceptbilen C-X75 før den, lægger C-X16 ikke skjul på, at den er en performance-bil. Og lige som C-X75 bakkes bilens skarpe design til fulde op af de imponerende data. Dette er en konceptbil, der kan accelerere fra stilstand til 100 km/t på kun 4,4 sekunder, har en tophastighed på 300 km/t, og som kan accelerere fra 80 km/t til 120 km/t på kun 2,1 sekunder.

C-X16's aluminiumskarrosseri ligger så stramt omkring den avancerede mekanik som muligt, og dens smidige fremtoning understreger dens dynamiske formåen. De enkle, men målbevidste linjer og det lavt svungne tag og bagenden giver C-X16 et muskuløst, men formfuldendt look, der er helt igennem Jaguar. 

Ian Callum, Jaguars Design Director, er enig."En Jaguar-sportsvogn skal være designet med en klar visuel bevægelse, og C-X16 er det perfekte eksempel herpå. Hver eneste linje starter med et formål og slutter med et tydeligt udtryk. Det er denne tilgang, der giver C-X16 sin målbevidste fremtoning. Se på C-X16, og du får lyst til at køre i den – og det er præcis det, en Jaguar-sportsvogn skal gøre".