JAGUAR SCORER GODT I ”THE BIG APPLE”

Det vil være synd at sige, at de to Formel E løb i New York City forløb som deltagerne havde planlagt endsige forventet. Regnen satte ind på førstedagen og spændte ben for topresultater til Jaguar. Søndag gik det bedre og Mitch Evans kunne endda nyde udsigten til Manhattans skyline fra præmieskammelen – han blev nr. 3.

Der blev kørt to afdelinger af Formel E verdensmesterskabet i New York City. Den første fandt sted lørdag d. 16. juli og her spillede regn under dele af kvalifikationen mange deltagere et puds. Nogle vandt derved, andre gjorde bestemt ikke. De to Jaguar kørere, Mitch Evans og Sam Bird faldt midt imellem: Evans startede fra 14. pladsen mens Bird, som forinden weekendens E-Prix var den sidste, der havde vundet et Formel E race i New York (tilbage i 2021), kvalificerede sig til finalerunden og startede fra 8. pladsen.

Løbet startede i tørvejr, men 10 minutter inden det var slut satte regnen uventet ind. Fem kørere kørte af banen og skadede deres biler voldsomt, deriblandt Mercedes-køreren Stoffel Vandoorne, der er blandt de fire kørere, der har skilt sig ud i toppen af VM-kampen. Mitch Evans og Sam Bird undveg behændigt at ramme de skadede biler og kunne uden problemer have kørt løbet til ende. Imidlertid blev løbet kort efter standset med rødt flag på banen.

Siden vurderede løbsledelsen at vejret ikke ville ændre sig, og det ville være for farligt at genstarte løbet. I stedet blev resultatet løbsstillingen umiddelbart inden regnen satte ind, og således var det Nick Cassidy der i sin Envision-Audi vandt løbet. Naturligvis til Jaguar-kørernes ærgrelse, for de havde tilpasset farten og undgik afkørsler – og ville med stor sandsynlighed begge være komme i mål på en podieplacering. I stedet blev Bird nr. 7 og Evans sluttede lige udenfor pointene på 11. pladsen.

På podiet søndag

Søndag forløb bedre. Evans kvalificerede sig til finalerunden og startede fra 6 pladsen, mens Sam Bird dog måtte tage til takke med 16. startposition. Det gjorde de dog begge temmelig meget ved, da løbet var i gang.

Evans pressede på og da racet nåede til vejs ende var 3. pladsen hans. Dertil kom Sam Bird i mål på 5. pladsen. Da regnestykket blev gjort op, var Mitch Evans avanceret fra 4. til 3. pladsen i VM-stillingen. Sam Bird havde fået en god portion points (16 pts.), men må nu dele 12. pladsen med Andretti-BMW-køreren Jake Dennis. Og hvad Jaguar teamet angår, er man fortsat på 4. pladsen i VM-kampen.

Der er stadig fire VM-afdelinger tilbage og de næste to løb køres i Jaguars hjemland, Storbritannien, nærmere bestemt i London. Det sker d. 30. og d. 31. juli.

2022 FORMEL E VM RACE 11 & 12, New York, 16 & 17. juli 2022

Du kan se stillingen og følge alle resultaterne her.