2. plads til Jaguar i energikrævende løb - Evans og Jaguar begge i VM Top-3, Formel E VM 2022, Monaco

Det var tæt på, at Mitch Evans gentog triumfen fra Rom, hvor Newzealænderen kørte sin Jaguar I-Type 5 Formel E racer til sejr i begge weekendens løb. Blot to uger senere, i 6. afdeling af Formel E verdensmesterskabet, i Monaco, blev det ”kun” til en 2. plads. Men med start fra pole-position gav det en solid pointscore, og både Evans og Jaguar er nu i Top-3 i VM for henholdsvis kørere og teams.

Det var tæt på, at triumfen havde været total. Mitch Evans dominerede kvalifikationen på Formel 1 Grand Prix racerbanen i Monaco og startede fra den bedste startposition. Han lagde også stærkt ud i løbet, der fandt sted lørdag d. 30. april, og førte det meste af den første halvdel.

Det kostede imidlertid værdifuld energi, hvilket han blev nødt til at genvinde i løbets sidste del, hvor ikke mindst Attack Mode spillede en rolle. I løbets allersidste del lå Evans på 3. pladsen, og han passerede den tidligere dobbelte mester og Monaco E-Prix vinder Jean-Eric Vergne seks omgange fra mål.

Minimal afstand

Derefter satte han en slutspurt ind i forsøget på at indhente Mercedes-køreren Stoffel Vandoorne. Mitch valgte med risiko for at løbe tør for energi få meter fra målstregen, hvilket også ville kunne ramme Vandoorne, i stedet at køre en sikker 2. plads hjem. Afstanden mellem de to var mindre end 1,3 sekund, da løbet var slut.

Sam Bird missede finalerunden under kvalifikationskørslerne med blot 0,01 sekund, og i løbet snittede hans Jaguar en anden bil, hvilket uheldigvis gik ud over hjulophænget, og efter blot 13 minutters race var det slut for den britiske kører.

Begge avancerede

Resultatet betød ikke desto mindre, at både Mitch Evans og Jaguar avancerede til 3. pladsen i to VM-kategorier for henholdsvis kørere og teams. Foruden de 18 points for 2. pladsen fik de også 3 points for pole-position.

7. afdeling af Formel E verdensmesterskabet finder sted allerede d. 14. maj. Det foregår i den nedlagte og historiske Tempelhof lufthavn i hjertet af Berlin. Allerede dagen efter køres 8. afdeling på samme bane. Teamet satser endnu engang på et godt resultat og ikke mindst, at også Sam Bird denne gang vil kunne avancere i VM-stillingen.

2022 Formel E VM Race 6, Monaco, 30. april 2022

Du kan se stillingen og følge alle resultaterne her.