EVANS AVANCERER TIL 2. PLADSEN I VM

I New York avancerede Jaguars Mitch Evans til 3. pladsen i Formel E verdensmesterskabet og i London E-Prix d. 30-31. juli tog han endnu et skridt opad og ligger nu på 2. pladsen. Løbene i London kunne dog være gået meget bedre.

Forud for lørdagens løb spærrede den tidligere mester Lucas di Grassi for Evans, da han skulle sætte sin hurtigste kvalifikationstid. Det blev di Grassi straffet for men det gav ikke Jaguar-køreren det bedste udgangspunkt, for han skulle nu starte fra 14. pladsen.

Da løbet startede, begyndte Evans at arbejde sig gennem feltet, og da målstregen blev nået, var han nr. 5, hvilket var tilstrækkeligt til, at han kunne avancere til 2. pladsen i VM-stillingen.

Hvad der var knapt så heldigt for Evans og Jaguar var, at Mercedes-køreren Stoffel Vandoorne fra Belgien forud for London E-Prix førte VM-kampen. Ham var der ingen, der havde spærret for, han startede fra 2. pladsen og blev også nr. 2 i mål, så han scorede flere points end Evans og øgede dermed sit forspring i VM.

Evans trak slæbet

Søndag startede Vandoorne og Evans fra 13. hhv. 14. startplads. Igen lagde Evans stærkt ud og arbejdede sig op gennem feltet som dagen forinden. Oven i købet bedre end det, for han var helt oppe på 4. pladsen med udsigt til en podieplacering, da der få omgange fra målstregen opstod et teknisk problem med Jaguar-raceren. Mitch Evans gik i stå og kom aldrig i mål.

Det gjorde Stoffel Vandoorne til gengæld. Efter at Evans tidligt i løbet havde overhalet Mercedes-køreren, fulgte Vandoorne Jaguaren som en skygge. Motorsport er en teknisk sport hvor teknikken presses til det yderst, så engang imellem går det i stykker. Men det havde store konsekvenser, da bilen strejkede, for ikke bare mistede Evans sin placering med tilhørende VM-points, de tilfaldt i stedet Vandoorne og dermed var skaden dobbelt stor.

STOR UDFORDRING I VENTE

Endnu resterer to afdelinger i Formel E VM, der begge køres i Seoul i Sydkorea, men det bliver en stor udfordring for Evans at indhente Vandoorne. Mercedes-køreren har et forspring på 36 points og der kan maksimalt opnås 58 points over de to løb. Evans skal med andre ord score næsten det maksimalt mulige for at indhente Vandoorne (36 points svarer til to 2. pladser), samtidig skal belgieren ikke score et eneste point.

En formildende omstændighed er det, at det bliver endnu mere vanskeligt for de to resterende kørere, der har en matematisk chance for at blive verdensmester, for de har i sagens natur længere op til Vandoorne end Evans. Men det bliver med garanti en spændende VM-afslutning i Sydkorea, hvor finalerunderne køres 13-14. august.

Tilbage i London udgik Sam Bird efter et sammenstød allerede på første omgang i lørdagens løb, mens han søndag blev nr. 8. I team-mesterskabet ligger Jaguar derfor fortsat på 4. pladsen.

2022 FORMEL E VM RACE 13 & 14, LONDON, 30 & 31. JULI 2022

Du kan se stillingen og følge alle resultaterne her.