Mitch Evans og Jaguar vinder historisk sejr

Der blev skrevet motorsportshistorie, da der for første gang nogensinde skulle køres Formel E i Indonesien. Og det var Mitch Evans og Jaguar, der vandt den historiske sejr. Jaguar teamets newzealandske kører var ikke bare hurtig, men i stand til under steghede temperaturer at kombinere fart med energistyring, så Jaguar-raceren kom først over målstregen.

Det var Evans tredje sejr i år. Det er indtil nu flere sejre end nogen anden har kunne køre hjem i 2022. I en tredjedel af årets ni E-Prix’er har Evans stået øverst på skamlen og han er blandt de fire kørere, der har distanceret resten af feltet i kampen om VM-titlen.

Løbet blev afholdt i den indonesiske hovedstad, Jakarta, på en til formålet etableret racerbane nær havne- og strandområdet i bymidten. Asfalttemperaturerne var over 40 grader. Det belaster batteriernes ydeevne og den udfordring forvaltede Evans efter alle kunstens regler. Han startede fra 3. bedste startposition, valgte at aktivere sine Attack modes på de helt rigtige tidspunkter og havde oven i købet fået ekstra energi af de mange fans, som havde stemt på ham i form af ”Fan-boost”.

Tæt opgør

Efter en række spændende nærkampe med bl.a. DS-teamets Jean-Eric Vergne og Edoardo Mortara i Venturi Mercedes bragte Evans sig i spidsen i løbets sidste fase og vandt med et forspring på beskedne 0,7 sekunder. Den tidligere dobbelte mester, Vergne, blev 2’er og Mortara 3’er. Under ét sekund skilte de tre, da løbet var forbi.

Sam Bird havde et acceptabelt løb, men ikke på niveau med Evans. Han sluttede dog mht. point, på 9. pladsen og tilsammen betød det, at Jaguar fastholder fjerdepladsen i team-VM alt imens Evans med en fortsat 4. plads i kørernes mesterskab er rykket ganske tæt på den førende Mercedes-kører, Stoffen Vandoorne, som i det indonesiske løb måtte nøjes med 5. pladsen. Undervejs formåede Evans i øvrigt at score et ekstra VM-point, fordi han satte løbets hurtigste omgangstid.

Næste løb finder sted i Marrakesh i Marokko første lørdag i juli måned og siden skal man til USA, nærmere bestemt til New York, hvor der køres Formel E med den imponerende Manhattan skyline som den spektakulære kulisse.

2022 FORMEL E VM RACE 9, Jakarta, 4 juni 2022

Du kan se stillingen og følge alle resultaterne her.