Opture og nedture, Formel E VM 2022, Berlin

Efter to sejre og en 2. plads i de sidste tre afdelinger af Formel E verdensmesterskabet var forventningerne store til årets E-Prix i Berlin. Det er dog ikke altid det helt går, som man forventer og håber, men det kunne være gået værre. Mitch Evans mistede en enkelt placering i VM, alt imens Jaguar vandt en placering i Team-VM og nu er nummer 4. Sam Birds VM-placering er uændret.

Berlins E-Prix bestod af to løb – 7. VM-afdeling blev kørt lørdag og søndag kørte man den modsatte vej på banen i 8. VM-afdeling. Stedet var som i de seneste år den historiske Berlin Tempelhof lufthavn, der siden dens funktion, som lufthavn, blev nedlagt i 2008 primært benyttes som rekreativt område.

I begge løb kvalificerede de to Jaguar kørere sig til startplaceringer midt i feltet. Og begge dage var der lagt an til, at de kunne avancere, selvom man vidste, at energistyringen kunne blive kritisk. Det fungerede udmærket om lørdagen, hvor Mitch Evans sluttede på en god 5. plads, mens Sam Bird blev nr. 7.

Men søndag viste den destruktive beton-overflade i den gamle lufthavn sig fra sin værste side. Temperaturerne var højere end dagen forinden og dækslitagen udviklede sig hurtigt til at være et problem, der effektivt forhindrede de to Jaguar racere i at avancere. Så da løbet var forbi blev det til et enkelt VM-point for 10. pladsen til Evans og med en 11. plads fik Bird ingen VM-points ud af sin indsats.

Jaguar rykker op

Men for Jaguar teamet var det bestemt ikke dårligt, at begge kørere scorede gode points om lørdagen. Efter Berlin E-Prix er Jaguar nemlig nu på 4. pladsen i VM, foran Porsche, Envision-Audi og Andretti-BMW. Det kunne være interessant at vide, hvordan det ville være gået for Envision-teamet, hvis de havde benyttet Jaguar-teknik – set i lyset af, at det netop er det, der kommer til at ske i 2023, hvor Jaguar skal levere drivlinen til det dygtige team.

At Mitch Evans mistede en placering i VM-kampen kan fortrinsvis tilskrives, at den schweiziske Venturi-Mercedes kører, Edoardo Mortara havde en flot weekend med en sejr og en 2. plads som resultatet. Den omstændighed, at den regerende verdensmester, Nyck de Vries i en fabriks-Mercedes vandt søndagens løb har ingen umiddelbar praktisk betydning for Evans, da verdensmesteren stadig er langt bagefter i den samlede stilling i kørernes VM.

Næste afdeling af Formel E verdensmesterskabet finder sted som en god optakt til Pinsen, natten mellem fredag d. 3. juni og lørdag d. 4. juni på et for europæere så fjernt sted som Jakarta. Formel E har aldrig gæstet den indonesiske hovedstad før, og det bliver i sig selv en udfordring uden data at skulle sætte bilerne op til race. Men det plejer ikke at være noget, der generer Jaguar-teamet og teamets to kørere.

2022 FORMEL E VM RACE 7 og 8, Berlin, 14-15 maj 2022

Du kan se stillingen og følge alle resultaterne her.