Podieplacering trods udfordringer

Sam Bird var i spidsen af VM inden sit og Jaguars hjemlands E-Prix, som fandt sted i London d. 24. og 25. juli. Frisk fra sejr i New York var forventningerne og forhåbningerne store, men i Formel E går tingene ikke altid som man håber på. Og det blev Mitch Evans, der forsvarede Jaguar farverne bedst med en podieplacering, som han kan tage med sig til VM-finalen i Berlin midt i august.

London E-Prix fandt sted på en ny udfordrende banestrækning, skabt delvist inden dørs i det moderne messecenter, ExCel, ud til Themsen, skråt overfor London City Airport. Det var et nyt koncept og det blev ikke mindre interessant af, at regnes silede ned lørdag morgen på den første dag. Det afholdt dog ikke Sam Bird og Mitch Evans fra at sætte 3. hhv 5. bedste omgangstid.

VM-føring giver kvalifikations handikap

Kvalifikationen i Formel E foregår gruppevis med 6 kørere på banen, de bedst placerede i VM starter først. Da regnen var stoppet og banen begyndte at tørre op blev omgangstiderne selvsagt hurtigere. Derfor endte de to Jaguar kørere et godt stykke nede i feltet.

Løbet varede imidlertid kort for begge kørere, som hver især blev fanget af en tidlig afkørsel fra Mahindra køreren Alex Sims. Dag ét: Nul points. Nedtur. En formildende omstændighed var det, at Sam Bird kunne bevare VM-føringen inden søndagens løb, fordi ingen af de top placerede i løbet scorede tilstrækkeligt til at nå toppen af VM.

På andendagen regnede det ikke, men baneforholdene tilgodeså ingen af topkørerne i VM, inklusive Sam Bird, som igen startede bagest i rækkerne. Han arbejdede sig op gennem feltet og var i færd med, få minutter inden løbets afslutning at overhale Audi’s René Rast. Rast var langsommere, men gav sig ikke. Resultatet var en kollision, som sendte dem begge ud af løbet.

Evans på podiet

Mitch Evans klarede søndagen bedre. Han startede fra en glimrende 5. plads, holdt stand løbet igennem og nød godt af, at de to første på startopstillingen kørte hinanden af banen. Slut facit blev en glimrende 3. plads, som bragte Evans tilbage i VM-kampen.

Trods Birds nul-score ligger han fortsat i VM-toppen, nu på en 3. plads, med 14 points til den førende Mercedes-kører, Nyck de Vries. Evans er fortsat på 8. pladsen i VM, men det vigtige er, at der nu kun er 20 points til de Vries – og kun 6 points op til team-kollegaen på 3. pladsen. Ved sæsonens to sidste løb er der sammenlagt 60 points på spil, som den maksimalt opnåelige score, så intet er på nogen måde afgjort endnu.

I team-mesterskabet, hvortil begge kørere på et hold bidrager, er Jaguar fortsat på 3. pladsen. Afstanden til det førende Envision Virgin Audi team er beskedne 9 points og Mercedes teamet er kun 2 points foran.

Formel E VM-finalen finder sted d. 14. og 15. august i den legendariske Berlin Tempelhof lufthavn. Løbene TV-dækkes efter planen LIVE af Discovery, der bl.a. inkluderer 6’eren og Eurosport.

2021 Formel E VM Race 12 og 13, London, 24-25. juli

Du kan se stillingen og følge alle resultater her.