ELBIL - OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
SAMMENLIGN VORES BILER
Vælg og sammenlign op til tre Jaguar modeller.
BOOK EN PRØVETUR
Book en prøvetur hos din nærmeste forhandler.
DOWNLOAD EN BROCHURE
Download de seneste Jaguar brochurer.
FIND DIN FORHANDLER
Find din nærmeste Jaguar forhandler.
ELBILER
HVILKE PRIMÆRE FORDELE ER DER VED AT EJE EN ELBIL?

Elbiler tilbyder en rummelig og mere raffineret kørsel og bekvemmeligheden ved at være i stand til at oplade på bopælen.

Idet elforsyningen i stigende omfang tilføres fra genanvendelige kilder, er elbiler tilmed forbundet med miljømæssige fordele sammenlignet med traditionelle køretøjer med motorer, som forbrænder brændstof. Idet der er tale om elektriske nulemissionskøretøjer hjælper de også med til at mindske luftforureningen.

Disse og andre fordele anerkendes i stigende omfang af lokale og nationale myndigheder og regeringer. En række tilskudsordninger sigter mod at opmuntre førere til at købe elbiler. Yderligere oplysninger fås på siden om tilskudsordninger for elbiler.

HVILKEN TYPE ELBIL ER I-PACE?

I-PACE er en batteridreven elbil (BEV), hvilket betyder, at den ikke er udstyret med en forbrændingsmotor. I stedet for at forbrænde brændstof (benzin eller diesel) frembringer to elektriske motorer effekten i form af elektrisk lagret energi i et genopladeligt batteri. Andre typer elbiler omfatter elektriske hybridbiler (HEV) og elektriske plug-in hybridbiler (PHEV).

Dette refererer til køretøjer, hvor forbrændingsmotoren kombineres med en elektrisk motor. En HEV er typisk udstyret med et lille batteri, som oplades af motoren samt rekuperativ opbremsning. Bilen har en meget lille rækkevidde kun på elektricitet. En PHEV kan også oplades via en ekstern elektricitetskilde. En PHEV er udstyret med et større batteri, og har en større rækkevidde end en HEV.

ER DER ULEMPER FORBUNDET MED AT EJE EN ELBIL?

Rækkevidden for en elbil (distancen, som kan køres, før batteriet skal genoplades) har traditionelt været et problem for mange mennesker, hvilket har affødt det engelske begreb "range anxiety" (nervøsitet for manglende rækkevidde). Den nyeste udvikling inden for batteriteknologi medfører dog, at biler såsom I-PACE nu er et realistisk tilbud til de fleste personer.

Mange ejere vil faktisk opleve, at de kun behøver at oplade I-PACE én gang om ugen. Ved kørsel over længere afstande kan det dog være nødvendigt at indlægge et stop, hvor batteriet oplades. Dette kan nødvendiggøre noget planlægning på forhånd, men problemet mindskes, efterhånden som offentlige opladningsnetværk fortsat udbredes, og lynopladere bliver kraftigere.

KAN ELEKTRICITETSOVERFØRSELSNETTET HÅNDTERE DET STIGENDE ANTAL ELBILER?

Motorproducenter arbejder sammen med regeringer og energiudbydere for at sikre, at øget brug af elbiler ikke forårsager problemer med elektricitetsnetværk.

HVOR KAN JEG FINDE YDERLIGERE OPLYSNINGER OM ELBILER?

Alle Jaguar-forhandlere råder over en specialist i elbiler, som kan besvare alle dine spørgsmål om I-PACE og elbiler generelt.

Du kan også spørge en af vores elbilsspecialister ved at bruge online-formularen nedenfor.

RÆKKEVIDDE
HVILKE FAKTORER PÅVIRKER AKTIONSRADIUSSEN?

Rækkevidden kan påvirkes af flere faktorer, herunder udetemperatur, betjening af varme- og kølesystemer og den hastighed, bilen kører med.

ER I-PACES FUNKTION TIL BEREGNING AF RÆKKEVIDDE PRÆCIS?

Forudsigelsen af I-PACES rækkevidde er konstrueret således, at den er ekstremt præcis. Styremodulet til elmotoren fremsætter beregninger på grundlag af din aktuelle kørestil og den gennemsnitlige brug for de seneste 500 miles. Navigationssystemet hjælper med til at forudsige rækkevidden ved at inkludere data, som vedrører topografien og hastighedsbegrænsningerne på den rute, du har valgt.

STANDSER BILEN SIMPELTHEN BARE, HVIS BATTERIET AFLADES HELT?

Når batteriet er fuldstændig afladet, standser bilen helt. Men før dette trin nås, får du to separate og markante advarsler herom. Den første advarsel er en hørbar alarm, som gives, når der er 10 % ladestrøm tilbage i batteriet, og dette ledsages af en gul advarselstrekant i bilens instrumentpanel. Den anden advarsel, hvor der er 0 % ladestrøm tilbage, er også en hørbar alarm, som følges af en rød trekant. Der vises så en besked, som beder dig om at slukke for bilen og trække ind til siden.

REDUCERES RÆKKEVIDDEN, NÅR JEG KØRER MED TÆNDT LYS?

I-PACE er udstyret med LED-forlygter, som er utroligt energibesparende, så kørsel med tændt lys har ikke mærkbar indflydelse på køretøjets rækkevidde.

BATTERI
HVAD BETYDER KILOWATT-TIME (KWH)?

Kilowatt-timer er et mål for, hvor megen energi der kan lagres i et batteri. For en given bil gælder følgende: et batteri med større kapacitet flere kWh har længere rækkevidde og/eller ydelse

HVOR MEGET VEJER BATTERIET?

Batteriet vejer 603 kg.

ER BATTERIET BRANDBART?

Batteriet i I-PACE kan kun bryde i brand ved misbrug eller indgreb udefra. Batterier i elbiler er mindre brandbare end petroleum eller diesel, og de er udstyret med avancerede sikkerhedssystemer, som opretholder en sikker temperatur.

PÅVIRKER TEMPERATUREN BATTERIET?

Batterier kan opbevares ved temperaturer helt ned til -40 °C, men de skal tilsluttes og opvarmes til -20 °C, før kørslen påbegyndes. Ved længerevarende varme eller kolde temperaturer reduceres en elbils rækkevidde, da der kræves energi for at opretholde en effektiv driftstemperatur for batteriet. Der kræves også energi til at opvarme kabinen, når temperaturen er lav. I-PACE er udstyret med avancerede termiske styresystemer, som hjælper med at optimere batteriets præstationer, når det er varmt eller koldt i vejret.

BLIVER BATTERIET VARMT UNDER DRIFT?

I-PACE har et effektivt termisk styresystem, som opretholder batteriets temperatur. Temperaturen for et elektrisk bilbatteri vil typisk ligge på mellem 15 °C og 30 °C, hvilket er betydeligt lavere end for en forbrændingsmotor i motorrummet.

ER DER GARANTI PÅ BATTERIET?

Ja. I-PACEs batteri er omfattet af en garanti på 8 år eller 160.000 km, og den kan gøres gældende, hvis batteriets sundhedstilstand falder til under 70 procent.

HVORDAN BORTSKAFFER MAN BATTERIER?

Batterier i elbiler bortskaffes i overensstemmelse med det direktiv om udrangerede køretøjer, som er relevant i forhold til regionale krav eller dit lokale marked.

OPLADNING
HVOR LANG TID VARER DET AT GENOPLADE JAGUAR I-PACE HELT?

Hvis der installeres en vægmonteret boks, som anbefales af Jaguar, kan en fuld opladning opnås på omkring 13 timer, hvilket giver I-PACE mulighed for at opnå en maksimal rækkevidde på op til 470 kilometer i henhold til WLTP-cyklussen**.

HVORDAN OPLADES ELBILER?

I-PACE's batteri oplades via bilens opladningsstik, som er placeret bag ved den forreste hjulkasse. Når I-PACE er tilsluttet en ladestation, behøver du ikke at være i nærheden af den under opladningen. Bilen standser automatisk opladningen, når den er maksimalt opladet.

Du kan installere en anbefalet, vægmonteret boks fra Jaguar til hjemmebrug med henblik på optimal opladning på bopælen. I-PACE er udstyret med en enfaset vekselstrømsoplader på 7 kW, som kan oplade bilen helt om natten og sikre op til 35 km rækkevidde pr. time. Når man anvender en stikkontakt i hjemmet, er opladningstiden langsommere end for en vægmonteret boks (op til 11 kilometers rækkevidde pr. time), men det er tilstrækkeligt til at dække den gennemsnitlige daglige pendlerkørsel på 60 km, hvis køretøjet oplades om natten. Stikdåser til industrielle formål (IEC) eller opgraderede stikkontakter i hjemmet kan give en rækkevidde pr. time på op til 35 kilometer under opladning.

Når man ikke er hjemme, er en offentlig jævnstrømsoplader den bedste løsning til hurtig opladning af batteriet på længere køreture – en typisk 50 kW-oplader kan levere en rækkevidde på op til 270 kilometer pr. time. Efterhånden som den offentlige opladningsinfrastruktur forbedres, bliver I-PACE udstyret, så den kan klare en opladningsrate på op til 100 kW jævnstrøm. Det betyder, at du nemt opnå 100 kilometers ekstra rækkevidde på kun 15 minutter. Afhængigt af serviceudbyderen kan de offentlige vekselstrømsopladere have forskellig effekt. Du finder også praktiske opladningspunkter på steder, hvor du måske ønsker at blive i flere timer - eller endog overnatte - herunder lokale indkøbscentre, hoteller og fitness-centre.

Yderligere oplysninger findes på Rækkevidde- og opladningssiden.

HVILKEN TYPE OPLADNINGSUDSTYR SKAL JEG BRUGE?

I-PACE er udstyret med et multifunktionsladekabel (også kendt som et universelt mode 2-ladekabel), som kan tilsluttes direkte til en stikdåse på bopælen. Dette kabel omfatter også en adapter, som giver mulighed for, at kablet kan anvendes sammen med en stikdåse til industrielle formål (IEC).

Du kan installere en anbefalet, vægmonteret boks fra Jaguar til hjemmebrug med henblik på optimal opladning på bopælen. I-PACE er udstyret med en enfaset vekselstrømsoplader på 7 kW, som kan oplade køretøjet helt om natten og sikre op til 35 km rækkevidde pr. time. Du kan vælge en vægmonteret boks, som er udstyret med eget kabel (benævnt "fast kabel") eller en vægmonteret boks uden kabel ("ikke fast kabel"). I forbindelse med vægmonterede bokse uden fast kabel skal du også bruge et offentligt ladekabel (også kendt som et Mode 3-ladekabel) – navnet skyldes, at dette kabel også kræves for at kunne anvende offentlige vekselstrømsopladere. Alle offentlige lynladestationer med jævnstrøm er udstyret med deres egne kabler, hvorfor du ikke behøver noget ekstra udstyr for at anvende disse stationer.

Yderligere oplysninger om opladning af I-PACE findes på Rækkevidde- og opladningssiden.

HVEM KAN INSTALLERE EN VÆGMONTERET BOKS FOR MIG?

Jaguar har godkendte leverandører og installatører af vægmonterede bokse på alle de markeder, hvor I-PACE sælges. Vores partnere kan rådgive dig om de bedste løsninger for dig. Du kan få mere at vide hos din lokale Jaguar-forhandler.

ER EN VÆGMONTERET BOKS INKLUDERET I PRISEN PÅ KØRETØJET?

Nej. Hvis du ønsker at montere en vægmonteret boks på din bopæl, kan din lokale Jaguar forhandler guide dig gennem processen sammen med vores anbefalede leverandører og installatører af vægmonterede bokse.

HVAD SKER DER, HVIS JEG INSTALLERER EN VÆGMONTERET BOKS OG DEREFTER FLYTTER BOPÆL?

Din leverandør af den vægmonterede boks kan give dig et tilbud på flytning af din boks og genmontering på din nye adresse.

KAN JEG OGSÅ OPLADE ANDRE ELBILER MED DEN GODKENDTE VÆGMONTEREDE JAGUAR-BOKS?

Ja. Vores anbefalede vægmonterede bokse er udstyret, så de kan anvendes sammen med stikdåsen til det kombinerede ladesystem (CCS) til vekselstrømsopladning og et indtag til opladning med jævnstrøm. Alle elbiler med disse tilslutninger kan oplades ved hjælp af vores anbefalede vægmonterede boks.

KAN JEG ANVENDE EN ANDEN PERSONS VÆGMONTEREDE BOKS, ELLER SKAL JEG SØRGE FOR, AT DEN ER KOMPATIBEL?

Enhver vægmonteret Mode 3-boks med samme opladningstilslutninger som I-PACE kan anvendes til opladning af bilen.

KAN JEG INSTALLERE EN VÆGMONTERET BOKS, HVIS JEG HAR EN PARKERINGSPLADS I EN BEBOELSESBLOK?

Vores anbefalede leverandører af vægmonterede bokse kan installere opladningsløsninger i flere forskellige typer boliger. De hjælper dig med hensyn til tilladelser og egnethed.

JEG HAR IKKE EN DEDIKERET PARKERINGSPLADS HJEMME ELLER VED MIN ARBEJDSPLADS. MEDFØRER DET, AT JEG IKKE KAN EJE EN ELBIL?

Ikke nødvendigvis. Du skal sætte din lid til det offentlige opladningsnetværk. Der er et voksende netværk af offentlige ladestationer, som både tilbyder standardopladning og lynopladning.

HVAD KOSTER DET AT OPLADE EN ELBIL?

Prisen på elektricitet svinger alt efter markedspåvirkninger. For at beregne omkostningerne for en fuld opladning skal du blot multiplicere den rate, du afkræves pr. kWh med 90, da I-PACE har et batteri på 90 kWh.

KAN JEG OPLADE MIT KØRETØJ MED ET SOLCELLEANLÆG PÅ BOPÆLEN?

Ja. Dit køretøj kan oplades med en strøm, der er højere end 2 ampere eller 750 W.

KAN JEG OPLADE VED EN HVILKEN SOM HELST OFFENTLIG LADESTATION?

Så længe ladestationen har en standard og tilslutning, som svarer til din bil, og du har en konto hos udbyderen af ladestationen, kan du anvende denne offentlige ladestation. Men offentlige ladestationer, som er ejet af visse producenter, kan kun anvendes af biler fra denne producent.

HVORFOR HAR JAGUAR IKKE SKABT SIT EGET DEDIKEREDE OFFENTLIGE OPLADNINGSNETVÆRK?

Et uafhængigt netværk af lynopladere til køretøjer er i hastig udvikling på tværs af mange lande. Vi vil sikre, at alle elbiler fra Jaguar er kompatible med dette netværk.

HVORDAN FINDER JEG OPLADNINGSSTATIONER?

Du kan anvende I-PACEs indbyggede navigationsfunktion under kørslen eller Remote-appen til at finde ladestationer, før du kører.

HVORDAN BESKYTTES LADEKABLET MOD TYVERI ELLER HÆRVÆRK UNDER BRUG AF OFFENTLIG OPLADNING?

Det offentlige ladekabel (Mode 3) fastlåses til bilens strømindtag og forbliver fastlåst, indtil du låser I-PACE op.

KAN MAN KØRE I I-PACE, MENS LADEKABLET ER TILSLUTTET?

Nej. Du kan ikke køre i I-Pace, mens ladekablet er tilsluttet.

KAN ELBILER OPLADES, NÅR DET REGNER?

Ja. Kunder og omkringstående personer er ikke udsat for nogen risiko for at få elektriske stød

HVORFOR TAGER DET MEGET KORTERE TID AT OPLADE INDTIL 80 PROCENT, END DET TAGER AT OPLADE DE SIDSTE 20 PROCENT?

Fordi batteriopladningen er påvirket af batteriets egen kemiske og fysiske sammensætning. Derfor kan det i forbindelse med jævnstrømsopladning vare lige så lang tid at oplade de resterende 20 %, som det tog at oplade de første 80 %. Med tanke på dette har vi konstrueret et ladestyringssystem, som øger bilbatteriets levetid og præstationer.

HVOR MANGE DAGE KAN EN ELBIL HOLDE PARKERET UDEN AT BLIVE OPLADET? KAN JEG EKSEMPELVIS PARKERE DEN I LUFTHAVNEN I EN PERIODE?

Vores elbiler kan holde parkeret uden opsyn i mindst seks måneder. Det er dog optimalt at tilslutte bilen til en oplader én gang om måneden. Batteristyresystemet er elektronisk styret og bruger meget lidt energi.

HVAD ER 'DESTINATIONSOPLADNING' OG 'REJSEOPLADNING'?

Destinationsopladning refererer til opladningsstationer, som forefindes ved lokale indkøbscentre, hoteller, fitness-centre og andre destinationer, som du eventuelt besøger i længere tid ad gangen.

Rejseopladning refererer til opladningsstationer ved tankstationer eller dedikerede opladningsstationer til elbiler. Disse sikrer den hurtigst mulige opladning på den korteste tid.

FINDES DER EN IOS- ELLER ANDROID-APP, SOM KAN HJÆLPE MED AT HOLDE STYR PÅ OPLADNINGEN AF MIN I-PACE?

Ja. Remote-appen app, som fås til både iOS og Android, giver dig mulighed for at standse eller starte opladning, styre afgangstider, opvarme/afkøle din bil på forhånd, administrere gebyrer og indstille maksimal opladningsstatus. Appen sender dig også notifikationer, hvis ladestikket fjernes uventet, eller hvis opladningen stopper på grund af manglende elektricitet.

PRÆSTATIONER
HVORDAN ER KØREEGENSKABERNE SAMMENLIGNET MED "KONVENTIONELLE" BILER?

Elbiler genererer maksimalt drejningsmoment fra stilstand, hvilket sikrer imponerende acceleration. På grund af batteriets placering mellem de to aksler har elbiler også et lavere tyngdepunkt og en mere jævn vægtfordeling, hvilket sikrer forbedrede køreegenskaber. Og da der ikke skal tages hensyn til placering af en stor motor i bilens front, kan hjulene placeres længere ude i bilens hjørner, hvilket forbedrer stabiliteten og følingen med styretøjet. Alt dette sikrer en dynamisk og responsiv køreoplevelse, som umiskendeligt udtrykker det, Jaguar repræsenterer.

HVAD BETYDER REKUPERATIV OPBREMSNING?

Elektriske motorer forbruger energi for at skabe bevægelse. Når denne bevægelse ikke længere kræves (eksempelvis når køretøjets hastighed nedsættes), kan bremsekraften udnyttes til at omdanne motorvirkningen og generere energi. Den genererede elektricitet kan ledes tilbage til batteriet, hvilket øger køretøjets rækkevidde.

JAGUARS BILER HAR TYPISK FORSKELLIGE KØRETILSTANDE. HAR ELBILER TILSVARENDE FEATURES?

I-PACE har tre køretilstande, som automatisk tilpasser sig i forhold til bilens indstillinger, hvilket sikrer komfort, dynamik og opretholdelse af rækkevidde.

SIKKERHED
ER ELBILER SIKRE?

Ligesom alle andre biler fra Jaguar er I-PACE designet og udviklet på en sådan måde, at den opfylder de strengeste sikkerhedsstandarder globalt set. Anerkendte sikkerhedsprocedurer under test, certificering og godkendelse er en garanti for, at elbiler er sikre i tilfælde af en kollision.

HVAD SKER DER, HVIS JEG BLIVER FANGET I EN OVERSVØMMELSE?

I-PACE har en vadedybde på 500 mm, ligesom den er udstyret med sikkerhedssystemer, der er konstrueret til at håndtere en situation med oversvømmelse.

KAN JEG KØRE EN ELBIL IND I EN VASKEHAL?

Ja. Elbiler er designet og testet i henhold til samme standarder som konventionelle køretøjer med forbrændingsmotor.

KAN ELBILER OPLADES, NÅR DET REGNER?

Ja. Kunder og omkringstående personer er ikke udsat for nogen risiko for at få elektriske stød.

VEDLIGEHOLDELSE
ER ELBILER VANSKELIGE AT VEDLIGEHOLDE?

Sammenlignet med et køretøj med en forbrændingsmotor i motorrummet, kræver elbiler mindre vedligeholdelse, da der er langt færre bevægelige dele. Sagt på en enkel måde er der færre komponenter, som kan gå i stykker eller blive slidt.

KAN EN ELBIL BUGSERES, HVIS DER ER EN ELEKTRISK FEJL, ELLER HVIS BATTERIET ER HELT AFLADET?

Vi anbefaler ikke bugsering af Jaguar I-PACE. Helt generelt skal du altid bruge en transporter eller en trailer designet til formålet, hvis du har behov for at flytte eller bugsere bilen. Men hvis du holder et særligt farligt sted, og der ikke er noget alternativ, kan du bugsere den ved meget lav hastighed over en strækning på maksimalt 500 meter.

HVIS EN ELBIL PUNKTERER, KAN DEN SÅ HÆVES PÅ SAMME MÅDE SOM ET KONVENTIONELT KØRETØJ?

Ja. I-PACEs struktur er designet på en sådan måde, at den er lige så stiv og med samme velegnede struktur som et køretøj med forbrændingsmotor. På samme måde som alle andre konventionelle biler er I-PACE udstyret med dedikerede positioner, hvor en donkraft skal placeres.

Kan du ikke finde svar på et spørgsmål, du måtte have om elbiler? Spørg en medarbejder hos Jaguar, som er specialist i elbiler.

Kontakt forhandler
GØR DEN PERSONLIG

Find din egen elektrificerende kombination af Jaguar-ydelse, teknologi og stil.

BYG DIN EGEN
KEEP ME INFORMED
SAMMENLIGN VORES BILER
Vælg og sammenlign op til tre Jaguar modeller.
BYG DIN EGEN
Brug konfiguratoren til at designe den perfekte Jaguar.
DOWNLOAD EN BROCHURE
Download eller se den seneste Jaguar brochure online.
FIND DIN FORHANDLER
Find din nærmeste Jaguar forhandler.

Se WLTP-tal.

WLTP er den nye officielle EU-test, som anvendes til at beregne de(t) standardiserede brændstofforbrug og CO2 -tal for personbiler. Den måler brændstof- og energiforbrug samt rækkevidde og udledning. Den er beregnet til at fremskaffe tal, som i højere grad afspejler de tal, der fremkommer under reelle kørselsforhold. I testkøretøjer med ekstraudstyr og med et/en mere krævende testforløb og kørselsprofil.

Officielle EU-testtal fra producenttests under EU-lovgivning. Kun til brug for sammenligning. De faktiske tal og overordnede data for elbilens ydelse kan variere alt efter kørsels- og miljøværdier.

De specifikke funktioner, der beskrives, kan være ekstraudstyr eller markedsafhængige. Se dit nationale Jaguar-websted, eller kontakt din lokale Jaguar-forhandler for tilgængelighed og for at få oplysninger om de fulde bestemmelser i dit land. Visse funktioner kræver et passende SIM-kort med en egnet datakontrakt, der kræver ekstra abonnement som angivet af forhandleren. Der kan ikke garanteres forbindelse til mobilnettet overalt. De informationer og billeder, der vises på denne webside i forbindelse med teknologien, inklusive skærmbilleder og sekvenser, afhænger af software-opdatering, versionskontrol og andre system-/visuelle ændringer, afhængig af det valgte ekstraudstyr. Alle funktioner i bilen må kun anvendes af føreren, når det er sikkert for denne at bruge dem. Føreren skal sikre sig, at vedkommende hele tiden har fuld kontrol over køretøjet.