Firmabilbeskatning | Jaguar Fleet & Business
loading
Vent venligst...
Skip primary navigation

FIRMABILBESKATNING

Firmabilbeskatning

Hvis man kører privat i en firmabil som arbejdsgiver stiller til rådighed, skal man som hovedregel beskattes af fri bil. Beskatning af fri bil skal ske løbende og der skal betales A-skat og AM-bidrag hver måned hvor bilen er til rådighed.

Arbejdsgiver må dække omkostninger til brændstof, forsikring, vægtafgift og vedligeholdelse.

Værdi af fri bil skal indberettes løbende sammen med anden løn

I henhold til ligningslovens § 16, stk. 4, ansættes den skattepligtige værdi af en bil, der er stillet til rådighed for den ansattes private benyttelse af en arbejdsgiver, til en årlig procentdel af bilens værdi, dog mindst af 160.000 kr. Procentdelen udgør 25 pct. af den del af bilens værdi, der ikke overstiger 300.000 kr. og 20 pct. af resten, plus et miljøtillæg

For nye biler og biler, som på anskaffelsestidspunktet er højst tre år gamle, sættes værdien til nyvognsprisen (beskatningsprisen). Det gælder i det indkomstår, hvor bilen er indregistreret første gang og de to efterfølgende år. Efter 36 måneder nedsættes værdien til 75 procent,

 

Egenbetaling og eget brug

Hvis du betaler arbejdsgiveren for at køre privat i bilen, skal det beløb, du betaler arbejdsgiveren af din nettoløn, trækkes fra den skattepligtige værdi ved at have firmabilen.

Hvis du for eksempel selv betaler benzinen direkte til tankstationen eller olieselskabet, giver det ikke fradrag eller nedslag i din skat.

Du kan bruge bilen til eget brug, så meget du vil, når du betaler skat af fri bil. Din familie kan også bruge bilen.


Tilmeld dig Jaguars nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev