LYDDESIGN

Efterhånden som elbiler i stigende grad indtager vejene, ændrer lydbilledet i byerne sig for altid.

Enhver, der har set (eller hørt) Formel E ved, at elbiler er meget mere lydløse end biler med almindelige forbrændingsmotorer. Den relative stilhed er en faktor, der har gjort det muligt at afholde Formel E-racerløb i bymæssige omgivelser, hvor Formel 1 ville have vanskelige betingelser. Stilheden medvirker til at gøre Formel E mere forenelig med tætbebyggede områder med høje indbyggertal.En sådan lydløshed bliver også en feature i Jaguars nye elbiler til kørsel på offentlig vej. Det er især gode nyheder for større byer - både for førere og indbyggere. Men et sådant niveau af ‘lydløshed’ indebærer også potentielle udfordringer.

yt:hMZM6gvRSJ4
I‑PACE | Lyddesign

“Byer bliver meget mere stille med elbiler. Vi har reduceret støjen i alle vores køretøjer i årevis, men den nye teknologi i elbiler giver os en spændende udfordring, idet disse biler pludselig er blevet lidt for lydløse. Der er risiko for, at fodgængere slet ikke hører, når de kommer kørende. Som brugere af det bymæssige rum er vi nødt til at sikre, at vores køretøjer er ansvarlige.”
Iain Suffield, NVH technical specialist, Jaguar Land Rover

Jaguars biler har altid haft et ry for at frembringe en fantastisk lyd og det ændrer sig ikke for Jaguars nye elbil. Men for at sikre, at elbilen bliver hørt ved lav hastighed, er den nødt til at udsende en lyd for at advare andre trafikanter om dens tilstedeværelse og kørselsretning. Samtidig skal lyden på andre tidspunkter engagere føreren og give feedback om bilens dynamiske fremfærd. Hvilke forskellige lyde elbilen vil frembringe, må kunderne vente med at erfare, indtil de kan testkøre produktionsmodellen der sættes til salg fra 2018.

FLERE HISTORIER
I‑PACE
Opslået: 12-01-2018

Et slående glimt af vores første batteridrevne elbil. En bil med firehjulstræk, 400 hk, 5 sæder og en rækkevidde på mere end 415km.
UDFORSK I‑PACE
JAGUAR RACING
Opslået: 12-01-2018

Vores deltagelse i FIA Formel E-verdensmesterskabet giver os et ægte, hurtigt testanlæg til forbedring af teknologierne i elbilen.
UDFORSK JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> FRA RACERBANE TIL LANDEVEJ
Opslået: 12-01-2018

Vi udforsker rejsen fra racerbilen I-TYPE, der deltager i Formel E-mesterskabet, til I‑PACE. Oplev Jaguars første fuldt elektriske bil til landevejen.
UDFORSK FRA RACERBANE TIL LANDEVEJ