DIESEL-

PARTIKELFILTER

Hvad er et dieselpartikelfilter (DPF), og hvorfor er det vigtigt?

REN OG EFFEKTIV

For at kunne imødegå de strenge udledningsbestemmelser, som blev indført i 2009, er alle nye dieselbiler udstyret med et udstødningsfilter. Dette filter benævnes også dieselpartikelfilter (DPF). Biler udstyret med et DPF har mere effektiv styring af udledningen. DPFer indfanger og lagrer partikler fra udstødningsgasser effektivt, hvilket hjælper med til at sænke udledningen fra udstødningen.

AUTOMATISK RENSNING

Under normal kørsel opsamles partikler i udstødningsgasserne i udstødningsfiltret. Når det kræves, udføres rensning af filtret automatisk via en proces, der kaldes regenerering. I de fleste situationer renses filtret automatisk. Dette afhænger af, at motoren opnår sin normale driftstemperatur.

ADVARSELSLAMPER

Nogle kørselsforhold såsom hyppig kørsel over korte strækninger, i langsomt kørende trafik eller i koldt vejr kan medføre, at der ikke er tilstrækkelig mulighed for regenerering. Når dette sker, vises en advarselslampe i instrumentpanelet.

MØRKEGUL
En mørkegul advarselslampe angiver, at regenerering er påkrævet. Kør med en hastighed på mellem 60 km/t og 112 km/t i 20 minutter, hvorefter filtret bør være renset. Hvis man ikke muliggør automatisk rensning efter visning af en advarsel, kan det medføre, at bilens ydelse er nedsat.
RØD
En rød advarselslampe angiver, at filtret er fuldt. I så fald bedes du kontakte din lokale Jaguar forhandler hurtigst muligt.
GRØN
En grøn kontrollampe viser, når regenereringen er afsluttet. En lille, midlertidig stigning i brændstofforbruget kan forekomme under selvrensningen. Bilens DPF har renset sig selv automatisk, og du kan nu genoptage din tidligere kørestil.
FIND UD AF MERE
DEF/AdBlue
Hvordan tjekker du niveauet, og hvornår påfylder du DEF/AdBlue på din dieselbil.
FIND UD AF MERE
BENZIN- OG DIESELMOTORER
Vi tilbyder et bredt udvalg af motorer og drivlinjer. Find den perfekte for dig.
FIND UD AF MERE
BOOK TID TIL ET SERVICEEFTERSYN
Book service til din Jaguar online.
VEJLEDNINGER OG MANUALER
Se og download håndbog, manualer og videovejledninger til din Jaguar.
FIND EN FORHANDLER
Find din nærmeste Jaguar-forhandler.
TILBEHØR
Gør din Jaguar individuel med vores store udvalg af tilbehør.