NY DIESEL-, BENZIN- ELLER ELBIL?

Vores nuværende benzinmotorer og nye dieselmotorer er de reneste og mest effektive, vi nogensinde har produceret. Vores nye elektrisk drivlinje repræsenterer fremtidens kørsel. Hvilken bil er den rigtige for dig?

VALGET ER DIT
DEN NYE DIESEL MOTOR
De moderne dieselmotorer fra Jaguar er renere end nogensinde før og tilbyder forbedret brændstofeffektivitet med et drejningsmoment, som egner sig til terrrænkørsel og kørsel med anhænger. Det er en kombination, som virkelig skaber pålidelig performance på lange køreture.
BENZIN
Vores nye benzinmotorer tilbyder dynamisk og smidig kørsel, ligesom de lever op til Jaguars ikoniske ry for fantastisk respons ved kørsel på almindelig vej samtidig med, at de har imponerende lave brændstofforbrugsværdier og lav CO2-udledning.
ELBILER
Vores avancerede, fuldt elektriske drivlinjer leverer høj ydeevne helt uden udledning af skadelige stoffer. Elbilen repræsenterer Jaguars fremtidige elektrificering og drives af to elmotorer med et batteri, som oplades ved hjælp af regenerativ opbremsning og et opladningspunkt.
DE VIGTIGSTE FORDELE VED DE NYE DIESEL-, BENZIN- OG ELBILER
LAV CO<sub>2</sub>-UDLEDNING
De nye dieselmotorer fra Jaguar har en CO2-udledning, som er omtrent 20 % lavere end benzinmotorers udledning. Faktisk har de købere, der har valgt dieselmotorer, forhindret 3 millioner ton CO2 i at blive udledt til atmosfæren siden 2002.
OVERHOLDELSE AF EU6d-TEMP OG REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)
De nye dieselbiler fra Jaguar overholder EU6d-Temp og Real Driving Emissions (RDE) og reducerer dermed udledningen markant under alle kørselsforhold. Dette betyder, at de er undtaget fra Transport for Londons ultra-lav-emissions-zone-gebyrer (ULEZ).
REDUCERET UDLEDNING AF NITROGENOXID (NO<sub>x</sub>)
Siden september 2015 har alle dieselmodeller fra Jaguar været udstyret med avanceret SCR-efterbehandling af udstødningsgasserne (selektiv katalytisk reduktion (dvs. AdBlue)), som i meget høj grad hjælper med til at reducere NOx-udledningen.
OPTIMERET BRÆNDSTOFEFFEKTIVITET
Dieselmotorers brændstoføkonomi er omtrent 20 % bedre end tilsvarende benzinmotorers brændstoføkonomi. Derfor er en dieselmotor højst sandsynligt det mest omkostningseffektive valg for dig, hvis du kører omtrent 19.300 km eller mere om året.
OVERHOLDELSE AF EU6d-TEMP OG REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)
De nye benzinmotorer fra Jaguar overholder EU6d-Temp og Real Driving Emissions (RDE) og reducerer dermed udledningen markant under alle kørselsforhold. Dette betyder, at de er undtaget fra Transport for Londons ultra-lav-emissions-zone-gebyrer (ULEZ).
EN DYNAMISK KØREOPLEVELSE
Med smidig og responsiv kraftudfoldelse tilbyder benzinmotorerne fra Jaguar vores mest inspirerende køreoplevelser. De repræsenterer en fantastisk kombination af ubesværet performance og betagende lyd ved alle hastigheder.
LAV PARTIKELUDLEDNING
Vores nyeste benzinmotorer er udstyret med meget effektive filtre, som indfanger og lagrer ultrafine partikler, når udstødningsgasserne passerer gennem disse filtre. Dette hjælper med til at sænke mængden af udledning fra udstødningen til atmosfæren.
LAVERE DIREKTE OMKOSTNINGER
Selv om dieselmotorer typisk tilbyder bedre brændstofeffektivitet, kan de lavere direkte omkostninger, som er forbundet med tilsvarende benzinmotorer, ofte betyde, at benzinmotoren er det rigtige valg for førere, som kører over kortere afstande.
INGEN UDLEDNING AF SKADELIGE STOFFER FRA UDSTØDNINGEN
Jaguar I-PACE, som ikke udleder CO2 fra udstødningen under kørsel og har en rækkevidde på op til 415 km pr. opladning, er meget billigere at tanke op, ligesom der ikke er nogen udstødningsemission. Idet mere og mere genanvendelig energi tilføres elnettet hvert år, bliver Jaguar I-PACE renere, efterhånden som den bliver ældre.
BEKVEMMELIGHED OG ADGANG
I mange byer må elbiler nu benytte vognbaner og parkeringspladser, som andre køretøjer har begrænset adgang til. De er også undtaget fra alle udledningsbaserede gebyrer.
STATSTILSKUD
Elbiler har adgang til fordele, som regeringer, lokale myndigheder og erhvervslivet tilbyder for at støtte overgangen til verdens reneste drivlinjer. Dette omfatter primært lavere skatter og afgifter på elbiler end på tilsvarende benzin- og dieselbiler.
ØKONOMISKE DRIFTSOMKOSTNINGER
Den relativt lave pris på elektricitet medfører, at elbiler er billigere at tanke op. De er også billigere at vedligeholde, idet der er færre bevægelige dele i drivlinjen at beskytte.
VORES MEST EFEKTIVE MOTORER NOGENSINDE
Ingenium er Jaguars motorfamilie, der er udviklet med henblik på ubesværet ydelse, raffinement og effektivitet. Takket være avanceret teknologi og aluminiumskonstruktion balancerer Ingenium imponerende kræfter med lavt brændstofforbrug.
BENZIN OG DIESEL I SØGELYSET
Hvorfor møder dieselmotorer kritik? Hvordan vil ændringer i lovgivningen påvirke den bil, du kører i hver dag? Læs de seneste nyheder, som dækker verdens to mest populære motortyper.
FIND UD AF MERE
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
Hvad er en drivlinje?

En bils drivlinje består af alle de komponenter, som omformer en energikilde (brændstof/batteri) til bevægelse via motor/elmotor, transmission, drivaksler, differentialer og aksler.

De mest almindelige drivlinjesystemer er benzin-, diesel-, batteridrevne elbiler (BEV) og plug in hybrid-elbiler (PHEV).

Hvor lang tid tager det at genoplade en elbil?

Jaguar I-PACE er udstyret med en trefaset vekselstrømsoplader på 11kW, som med en hjemmelader, kan oplade bilen om natten, mens du sover. Den hurtigste og mest bekvemme måde, hvorpå bilen kan oplades derhjemme, er at anvende en vægmonteret boks, som kan gendanne den energi, der bruges under den daglige gennemsnitlige pendling, på mindre end 2 timer.

Når man anvender en stikkontakt i hjemmet, er opladningstiden langsommere end for en vægmonteret boks (op til 11 kilometers rækkevidde pr. dag), men det er tilstrækkeligt til at dække den gennemsnitlige daglige pendling, hvis bilen oplades om natten.

Når man ikke er hjemme, er en offentlig jævnstrømsoplader den bedste løsning til hurtig opladning af batteriet på længere køreture – en typisk 50 kW-oplader. Nogle netværk tilbyder allerede nu hurtigere ladere på 100 - 150 kW, og de fleste netværk planlægger opgraderinger i nærmeste fremtid.

Hvad er rækkevidden for en elbil?

Takket være et avanceret litium-ion-batteri med en kapacitet på 90 kWh har Jaguar I-PACE en rækkevidde på op til 415 km* i henhold til WLTP-testproceduren (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure).

WLTP er et forløb, som måler brændstof, energiforbrug, rækkevidde og udledning i personbiler i Europa. Den er beregnet til at fremskaffe tal, som i højere grad afspejler de tal, der fremkommer under reelle kørselsforhold.

Hvilke fordele er der ved diesel frem for benzin?

Brændstoffets højere energitæthed og den måde, hvorpå energien frigives under forbrændingen, betyder, at diesel kan tilbyde en højere effektivitetsgrad. Hvis du kører 19.300 km eller mere om året, er en dieselbil højst sandsynligt det mest omkostningseffektive valg for dig.

Generelt har en dieselmotor et højere drejningsmoment end en benzinmotor, hvilket betyder, at dens effekt er bedre egnet til at klare terrænkørsel og bugsering.

Hvordan reducerer Jaguar udledningen for biler?

Hos Jaguar har vi investeret mere end 1 mia. £ i vores avancerede motorproduktionscentre for at udvikle en motorfamilie bestående af mere effektive benzin- og dieselmotorer.

Er dieselmotorer rene?

Fra og med september 2018 opfylder alle vores EU- og EEA-dieselmotorer de skrappeste EU6d-Temp og RDE-bestemmelser (Real Driving Emissions). Det betyder, at vores nye dieselmotorer er så rene, at de frit kan køre gennem ultra-lav-emissions-zoner, som pålægger førere, hvis biler udleder et højt niveau af skadelige stoffer, en økonomisk straf.

Ved at producere vores reneste motorer til dato, reducerer vi miljøpåvirkningen markant.

Hvad er et dieselpartikelfilter (DPF), og hvorfor er det vigtigt?

For at kunne imødegå de strenge udledningsbestemmelser, som blev indført i 2009, er alle nye dieselbiler udstyret med et udstødningsfilter. Dette filter benævnes også dieselpartikelfilter (DPF). DPFer indfanger og lagrer partikler fra udstødningsgasser effektivt, hvilket hjælper med til at sænke udledningen fra udstødningen.

VÆLG DEN RIGTIGE JAGUAR TIL DIG

Er du klar til at bygge en Jaguar, som passer til din livsstil, kørestil og økonomiske krav? Du skal blot vælge en bil fra vores udvalg for at starte din nye rejse med Jaguar.

UDFORSK VORES BILER
SAMMENLIGN VORES BILER
OPDAG FORDELENE VED AT KØRE I I-PACE

Go Jaguar I-PACE kan automatisk spore dine ture og give dig alle oplysninger, som om du kørte den nye fuldt elektriske Jaguar I‑PACE. Se kort over dine ture, forventet batterirækkevidde og -brug, de nærmeste ladesteder og et overslag over mulige besparelser.

DOWNLOAD TIL iOS
DOWNLOAD TIL ANDROID
BOOK TID TIL ET SERVICEEFTERSYN
Book service til din Jaguar online.
VEJLEDNINGER OG MANUALER
Se og download håndbog, manualer og videovejledninger til din Jaguar.
FIND EN FORHANDLER
Find din nærmeste Jaguar-forhandler.
TILBEHØR
Gør din Jaguar individuel med vores store udvalg af tilbehør.

*Tal for elbilers rækkevidde er baseret på et produktionskøretøj, som gennemkører en standardrute. Den opnåede rækkevidde varierer alt afhængigt af køretøjets og batteriets tilstand, den faktiske rute, omgivelserne og kørestilen.
De angivne værdier er resultatet af producentens officielle tests i henhold til EU-lovgivningen. Kun til sammenligning. De faktiske tal kan afvige herfra. CO2 og brændstoføkonomital kan variere afhængigt af hjulmontering og eventuelt monteret ekstraudstyr. WLTP er den nye officielle EU-test, som anvendes til at beregne de(t) standardiserede brændstofforbrug og CO2-tal for personbiler. Den måler brændstof- og energiforbrug samt rækkevidde og udledning. Den er beregnet til at fremskaffe tal, som i højere grad afspejler de tal, der fremkommer under reelle kørselsforhold. I testkøretøjer med ekstraudstyr og med et/en mere krævende testforløb og kørselsprofil.