BENZIN- OG DIESELMOTORER

Information om dit valg.

Se filmen
ET UDVALG AF MOTORER

Vi tilbyder et bredt udvalg af benzin- og dieselmotorer, men du er måske ikke sikker på, hvilken du skal vælge. Udvalget af vores tilgængelige motorer matcher din livsstil og dine hyppigste køreture.

SAMMENLIGN VORES BILER
HVILKEN TYPE FØRER ER DU?
KØRSEL I BYEN
Hvis du anvender din bil til korte ture i byen, såsom at køre børnene i skole eller køre ud og handle, er benzinmotoren det passende valg. Du kører sjældent på motorveje og ikke så langt, primært i bebyggede områder.
KØRSEL MELLEM BYER
For førere, der kører længere strækninger på motorveje og sjældent kører i byen, er en dieselmotor en mulighed, der er værd at overveje.
BY- OG LANDEVEJSKØRSEL
Dem, der bor uden for byen, men regelmæssigt pendler på motorvejen, bør overveje en dieselmotor.
KØREGLÆDE
Hvis du elsker spænding og primært kører på landeveje for fornøjelsens skyld og sjældent i byområder, kan du enten vælge en diesel- eller benzinmotor.
INGENIUM MOTORER

Jaguars Ingenium-dieselmotor opnår udledningsværdier ned til 146 g/km CO2 i Jaguar XE, én af de mest effektive biler, vi nogensinde har konstrueret.

VIGTIGSTE FAKTA
EURO 6-MOTORER
Vores EU6-dieselmotorer hører til de reneste i verden. Deres udledningsværdier kan sammenlignes med benzinmotorer, men med CO2-udledninger, som er 20-25 procent lavere.
NITROGENOXID
Alle vores køretøjer vil fra og med september 2015 være udstyret med avanceret SCR-efterbehandling af udstødningsgasserne (selektiv katalytisk reduktion (dvs. AdBlue)), som hjælper med til at reducere NOX-udledningen.
DPFer
I perioden mellem 2004 og 2016 er vores NOX-udledning blevet reduceret med mere end 84 procent. Meget effektive dieselpartikelfiltre (DPFer) i vores køretøjer opfanger 99,9 procent af alle partikler.
ULEZ
Vores EU6-motorer er undtaget fra forslaget om et ultra-lav-emissions-zone-gebyr (ULEZ), som er fremsat af Transport for London i Storbritannien.
ORDLISTE
NO<sub>X</sub>

Nitrogenoxid er en gasart, som påvirker luftkvaliteten

CO<sub>2</sub>

Kuldioxid er en gasart, som har indvirkning på global opvarmning.

PM

Partikler: faste og flydende partikler, som udledes i udstødningsgasserne og påvirker luftkvaliteten.

EU5

Euro 5-standard fra september 2009 – indførelse af partikelfilter.

EU6

Euro 6-standard fra september 2014 – indførelse af SCR-efterbehandling (selektiv katalytisk reduktion)

DEF

Diesel Exhaust Fluid (almindeligt kendt som AdBlueTM) - en opløsning, som indsprøjtes i udstødningen for at reducere NOX.

DPF

Dieselpartikelfilter fjerner 99,9 % af alle partikler, før de forlader udstødningen.

SCR

Selektiv katalytisk reduktion er et aktivt system til efterbehandling af udstødningsgassen, som reducerer NOX.

NEDC

New European Driving Cycle – en laboratorietestmetode, som anvendes til måling af udledning for køretøjer samt til fastsættelse af beskatningspolitik.

RDE

Real World Driving Emissions - revideret EU6-lovgivning om udledning, som er beregnet til at simulere kørsel under reelle kørselsforhold.

WLTP

WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) er den nye proces, som er blevet indfaset fra 2017. Den måler brændstof- og energiforbrug, rækkevidde og udledning og erstatter den tidligere NEDC-kørselscyklus (New European Driving Cycle), som måler brændstofforbrug og udledning for personbiler i Europa. Den er beregnet til at fremskaffe tal, som i højere grad afspejler de tal, der fremkommer under reelle kørselsforhold. I testkøretøjer med ekstraudstyr og med et/en mere krævende testforløb og kørselsprofil. Forskelle mellem de værdier, som de to testmetoder viser, skyldes mere en ændring i den måde, køretøjerne testes på, end en reduktion i ydelsen.

ULEZ

Ultra Low Emissions Zone (ultra-lav-emissions-zone) – område i London, hvor gebyrer pålægges præ-EU6-køretøjer.

FIND UD AF MERE
JAGUARS MODELUDVALG
Alle vores modeller er indbegrebet af overlegen teknisk innovation, design og sportslige præstationer.
FIND UD AF MERE
PÅLIDELIGHED
Jaguar sætter alle kræfter ind på at kunne tilbyde de mest sikre og pålidelige performance-biler i luksusklassen.
FIND UD AF MERE
BENZIN ELLER DIESEL?
Ændringer i lovgivningen, bekymringer om offentlig sundhed og gennemskueligheden af udledningstest har medført, at mange stiller spørgsmålstegn ved, hvor rene dieselmotorer er, og ved, hvorvidt det er det rigtige valg for dem.
FIND UD AF MERE
BOOK TID TIL ET SERVICEEFTERSYN
Book tid til service på din Jaguar online.
VEJLEDNINGER OG MANUALER
Se og download håndbog, manualer og videovejledninger til din Jaguar.
FIND EN FORHANDLER
Find din nærmeste Jaguar-forhandler.
TILBEHØR
Gør din Jaguar individuel med vores store udvalg af tilbehør.